«Αν όχι σήμερα το πολύ αύριο, θα υπογραφεί απόφαση για νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που θα περνά μέσα από τα τουριστικά γραφεία». Αυτό είπε πριν από λίγο ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο φόρουμ που διοργανώνει η Helexpo-ΔΕΘ. Απαντώντας στην τοποθέτηση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και γνωστού τουριστικού πράκτορα Μιχάλη Ζορπίδη, ο κ. Θεοχάρης είπε πως «δεν έγινε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού να περνούν μέσα από τα τουριστικά γραφεία. Χρειάστηκε να συντονιστούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε». Επίσης ο ίδιος είπε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει και τα τουριστικά λεωφορεία.
Θυμίζουμε πως ένα από ντα σημαντικότερα αιτήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων ήταν τα πάσης φύσεως προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του φετινού καλοκαιριού να περνούσαν μέσα από τα τουριστικά γραφεία. Αυτό θα έδινε μερικές οικονομικές ανάσες στον κλάδο καθώς το έργο τους ήταν και παραμένει μηδενικό. Επίσης οι ίδιοι οι ξενοδόχοι ήθελαν να παίρνουν τις κρατήσεις από τα τουριστικά γραφεία καθώς μιλούν την ίδια γλώσσα και όχι απευθείας από τους κατόχους των βάουτσερ κοινωνικού τουρισμού λόγω έλλειψης διαθέσιμων εργατοωρών.
 

guest
1 Comment
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
παναγιωτης
13 ημέρες πριν

δυστυχως το εν λογω προγραμμα , αποτελεσε βατερλω για το υπουργειο. ισως το χειροτερο προγραμμα ολων των εποχων. μονο προγραμμα κοινωνικου τουρισμου δεν ειναι αυτο το εκτρωμα. τωρα μαλιστα , κανουμε πασα και στα τουριστικα γραφεια που μιλουν την ιδια γλωσσα δηλαδη αυτη της μιζας. μια χαρα ολα για το υπουργειο που γενικοτερα ρεζιλευτηκε με αυτο το προγραμμα.