Την πρώτη τους τηλεδιάσκεψη ολοκλήρωσαν πριν από λίγο στελέχη της Aegean με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αμφότερη ενημέρωση για την κατάσταση στην τουριστική αγορά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και η ιχνηλάτηση της επόμενης μέρας. Από πλευράς Aegean, στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Στέφανος Σαδόπουλος και η υπεύθυνη του γραφείου Βορείου Ελλάδος Ειρήνη Σιδηροπούλου.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βύρων Θεολόγης, εξέφρασε εκ μέρους των τουριστικών πρακτόρων την ικανοποίηση του για την πρώτη αυτή τηλεδιάσκεψη η οποία συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνεται κάθε δεκαήμερο. «Ευχαριστούμε την Aegean για την συνεργασία, την συμπαράσταση και την κατανόηση σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο. Με καλή συνεργασία μπορούμε να ξεπεράσουμε ευκολότερα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» είπε ο κ. Θεολόγης, για να λάβει την διαβεβαίωση πως για την Aegean είναι δεδομένο πως μόνο με την συνεργασία και την συμπαράσταση των τουριστικών γραφείων θα ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα των ημερών.
Όπως εξήγησε ο κ. Θεολόγης στους ανθρώπους της Aegean, η Ένωση έχει συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της και καταγράφει τα προβλήματα τους. Η κατάσταση στα τουριστικά γραφεία είναι δραματική καθώς δεν υπάρχει πλέον τουριστικό έργο για αυτά παρά μόνο έξοδα και αβεβαιότητα για το μέλλον, καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα επανέλθει η κανονικότητα.
Ανάμεσα στις δυο πλευρές έγινε διεξοδική συζήτηση για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Έγινε κατανοητό πως η επανεκκίνηση των αεροπορικών εταιρειών θα είναι σταδιακή. Πιθανόν την επόμενη μέρα της άρσης των περιορισμών μόνο ένα 50% των αεροσκαφών θα χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες. Το υπόλοιπο βλέποντας και κάνοντας. Για την Ελλάδα είναι απολύτως αναγκαίο να επανακάμψουν οι βασικές της αγορές όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία κλπ.
Στο μεταξύ, οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν από τις αρμόδιες αρχές να θεσπίσουν πρωτόκολλα ιατρικής ασφάλειας, δηλαδή ποιες διαδικασίες και προϋποθέσεις θα τηρούνται στα αεροπορικά ταξίδια. Πολλά γράφονται τελευταία για αυτό αλλά τίποτε δεν είναι αλήθεια καθώς θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών. Σίγουρα πάντως τα ταξίδια θα είναι διαφορετικά, μέχρι να ξεπεραστεί πλήρως το πρόβλημα του κορωνοϊού.
Στην σύσκεψη έγινε σαφές πως ακόμη και αν έχουμε άρση των περιορισμών, το καλοκαίρι δεν θα είναι αρκετό για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος, ωστόσο αναφέρθηκε πως η Κύπρος και οι γύρω βαλκανικές χώρες θα είναι οι αγορές που θα ανοίξουν πρώτες για τον ελληνικό τουρισμό καθώς έχουν καταγραφεί ανάλογες τάσεις.
Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τεχνικά θέματα σχετικά με τις επανεκδόσεις εισιτηρίων.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments