Για την Σερβία, η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική τουριστική αγορά. Κάθε χρόνο πάνω από 71χιλιαδες Έλληνες επισκέπτονται την χώρα αυτή για τουριστικούς λογούς, καταλαμβάνοντας την 10η θέση στον κατάλογο των εθνικοτήτων με τους περισσότερους τουρίστες στην Σερβία. Την ίδια ώρα, πάνω από 800 χιλιάδες Σέρβοι επισκέπτονται την Ελλάδα, κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που επισκέπτονται την Σερβία, άλλοι με γκρουπ και άλλοι μεμονωμένα, επιλέγουν ως προορισμό το Βελιγράδι.

Οι Σέρβοι πιστεύουν πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης των Ελλήνων τουριστών στην χώρα τους, γι΄αυτό κάνουν προωθητικές ενέργειες για να προβάλουν και να προωθήσουν τον προορισμό. Μια από αυτές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Πρόκειται για ένα road show σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα, στο οποίο συμμετέχουν ο Οργανισμός Τουρισμού της Σερβίας, ο Οργανισμός Τουρισμού του Βελιγραδίου, καθώς επίσης και αντίστοιχοι τουριστικοί φορείς οκτώ άλλων πόλεων, χιονοδρομικών κέντρων, λουτροπόλεων κλπ της Σερβίας. Στόχος του road show είναι να προβάλουν την Σερβία στο ελληνικό κοινό ως προορισμό όλων των εποχών, σε όλες τις μορφές που αυτός αναπτύσσεται στην κοντινή χώρα (citybreak, χιονοδρομικός προορισμός, ευεξίας, γαστρονομικός προορισμός κλπ).

Στην Θεσσαλονίκη την άλλη Δευτέρα 13 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν δυο εκδηλώσεις. Από τις 3-9μμ σε χώρο της παραλίας κοντά στον Λευκό Πύργο θα πραγματοποιηθούν προωθητικές ενέργειες από τους 10 τουριστικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στο Road Show με διανομή πληροφοριακού υλικού καθώς επίσης και επίδειξη σερβικής γαστρονομίας, παραδοσιακής μουσικής και χορών από σερβικό συγκρότημα κλπ. Λίγες ώρες μετά, στις 8μμ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, θα διοργανωθεί εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα γίνει παρουσίαση των προορισμών της Σερβίας σε εκπροσώπους τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης, τουριστικών γραφείων που διοργανώνουν εκδρομές στην Σερβία και δημοσιογράφους. Την επόμενη μέρα, την Τρίτη, οι προωθητικές ενέργειες και εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, από τις 5 έως τις 9μμ, Την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαΐου, ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αθήνα στο Shopping Mall Athens και την Γλυφάδα ενώ την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Την ευθύνη για την διοργάνωση των συγκεκριμένων δράσεων στη χώρα μας, έχει η εταιρεία Tourism Plus του Νίκου Σαπουντζή, εταιρεία που ειδικεύεται στην προώθηση προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων με την διοργάνωση πρωτότυπων αποτελεσματικών δράσεων.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments