Για όσους έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν πέραν των περιόδων αργιών, αυτή η εποχή είναι η καλύτερη όλων. Κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό καθώς μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι το Πάσχα, με εξαίρεση την περίοδο της αποκριάς, η ταξιδιωτική κίνηση πέφτει κατακόρυφα. Οι άδειες θέσεις στα αεροπλάνα είναι αρκετές ενώ τα ξενοδοχεία είναι μισογεμάτα.
Έτσι η μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες, ανακοινώνουν τις τελευταίες μέρες προσφορές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ξενοδοχεία. Αν λοιπόν ονειρεύεστε ένα ταξίδι, να η ευκαιρία. Θα ξοδέψετε τα μισά και λιγότερα χρήματα από το να κάνατε το ίδιο ταξίδι σε περίοδο υψηλής ζήτησης (καλοκαίρι, Χριστούγεννα κλπ).
Χρειάζεται ωστόσο να κάνετε μια διεξοδική έρευνα για να βρείτε τελικά όχι απαραίτητα την πιο οικονομική λύση αλλά αυτή που η σχέση τιμής και υπηρεσιών θα είναι η καλύτερη. Τις ώρες που θα ξοδέψετε στην έρευνα μη τις λυπηθείτε.
Το διαδίκτυο είναι πλέον ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτό. Ξεκινήστε αρχικά επιλεγέντας προορισμούς. Στη συνέχεια ψάξτε για φτηνό αεροπορικό εισιτήριο. Αν δεν πολυνοιάζεστε για συγκεκριμένο προορισμό ή συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών θα βρείτε προτάσεις με τιμές εισιτηρίων που δεν θα τις πιστεύετε.
Στη συνέχεια και αφού βρήκατε φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, αναζητήστε φτηνό δωμάτιο σε κατάλυμα ή ξενοδοχείο. Η περίπτωση των σελίδων της οικονομίας του διαμοιρασμού, δηλαδή Airbnb και παρεμφερείς, είναι η μια καλή περίπτωση. Αν δεν αισθάνεστε εξοικειωμένοι με τα καταλύματα αυτού του είδους και θέλετε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, μπείτε σε γνωστές σελίδες τύπου booking.com, ή στις σελίδες σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών όπως η trivago. Σ΄αυτές θα πάρετε μια πρώτη γεύση για το εύρος των τιμών και τη διαθεσιμότητα. Αφού επιλέξετε το ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει, έχετε δυο λύσεις για να κάνετε κράτηση. Η μια είναι μέσα από αυτές τις σελίδες κράτησης ξενοδοχείων και η άλλη απευθείας από την σελίδα του ξενοδοχείου που σας ενδιαφέρει. Η δεύτερη λύση φαίνεται να είναι η καλύτερη. Και αυτό γιατί τα ξενοδοχεία δίνουν διάφορα κίνητρα στους πιθανούς πελάτες για να κάνουν την κράτηση απευθείας από την σελίδα τους και όχι από άλλες σελίδες κράτησης ξενοδοχείων. Το κάνουν για να αποφύγουν την προμήθεια που δίνουν σ΄αυτές τις σελίδες, η οποία ξεκινά από 15%, συνήθως είναι 20%, αλλά μπορεί να φτάνει και το 30%. Ποια είναι αυτά τα κίνητρα; Ένα κρασί στο δωμάτιο για το καλώς ήρθατε, μια θεραπεία στο spa, μια αναβάθμιση δωματίου κλπ.
Κάποιες φορές οι τιμές είναι χαμηλότερες στις σελίδες των ξενοδοχείων απ’ ότι στις άλλες σελίδες. Παλιότερα η Booking και οι παρεμφερείς σελίδες, απαιτούσαν με συμβόλαιο από τα ξενοδοχεία, αυτά να μην ανεβάζουν στις δικές τους σελίδες χαμηλότερες τιμές από αυτές που έδιναν σε Booking κλπ. Ωστόσο αυτό πλέον κατέρρευσε με δικαστικές αποφάσεις, οπότε οι ξενοδόχοι έχουν το ελεύθερο, να πουλούν φτηνότερα στις δικές τους σελίδες. Ωστόσο για λόγους τιμολογιακής πολιτικής δεν το κάνουν όλοι. Οι περισσότεροι το κάνουν σε κάποιος τύπους δωματίων τους οποίους πωλούν φτηνότερα απευθείας στους πελάτες.
Σε πολλά ξενοδοχεία υπάρχει η δυνατότητα να τους πάρετε τηλέφωνο και ξέροντας τις αρχικές τιμές να κάνετε τα σχετικά παζάρια. Την τελευταία φορά που το έκανα σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης, μου έδωσαν τζούνιορ σουίτα σε τιμή απλού δωματίου.
Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου σε ένα τουριστικό γραφείο. Τα τουριστικά γραφεία έχουν συνεργασία με αντίστοιχες της Booking σελίδες κράτησης ξενοδοχείων που πουλούν μόνο χονδρική, μόνο στα τουριστικά γραφεία. Και εκεί μπορείτε να βρείτε καλές τιμές αρκεί κάποιος υπάλληλος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί σας. Και γιατί να μην ασχοληθεί σοβαρά μαζί μου; Γιατί έχουν βαρεθεί να ξοδεύουν απίθανες ώρες για να βρουν τις καλύτερες και πιο οικονομικές λύσεις και μετά ο εξυπνάκιας να πηγαίνει σε διπλανό τουριστικό γραφείο και να λέει «εκεί μου ζητούν τόσο εσύ μου το δίνεις δέκα ευρώ φτηνότερο;»
Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και υπομονή για να φτάσετε στο καλύτερο για σας αποτέλεσμα. Ωστόσο να θυμάστε ότι το ταξίδι ξεκινά από τότε που το σχεδιάζετε. Επίσης να θυμάστε πως στο διαδίκτυο δραστηριοποιούνται αρκετοί απατεώνες, γιατί προτιμήστε γνωστές επώνυμες ιστοσελίδες για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments