Τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι ένας πολύ καλός λόγος να επιλέξεις το επάγγελμα του τουριστικού πράκτορα. Γιατί μέσα από αυτά ταξιδεύεις σε πολλά μέρη του κόσμου. Μάλιστα πολλές φορές τα ταξίδια αυτά έχουν τόσα ιδιαίτερα οργανωτικά στάνταρ, που ακόμη και αν ήθελες να τα πληρώσεις δεν θα μπορούσες να τα κάνεις.
Τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι αυτά που οργανώνουν οι tour operators που ασχολούνται με την διοργάνωση εκδρομών σε κάποιον προορισμό, προσκαλώντας στελέχη συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων να γνωρίσουν τον προορισμό. Παλιότερα γίνονταν πάρα πολλά, ωστόσο την τελευταία δεκαετία με την κρίση λιγόστεψαν.
Στα ταξίδια αυτά, τα στελέχη των τουριστικών γραφείων έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν έναν προορισμό, τα αξιοθέατα του, ακόμη και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούν τους Έλληνες εκδρομείς. Έτσι έχουν μια συνολική εικόνα για να προτείνουν τον προορισμό στους πελάτες τους.
Επίσης βλέπουν καλές πρακτικές, παίρνουν ιδέες για την δουλειά τους. Αν και το πρόγραμμα είναι σφιχτό και κουραστικό, πάντα περισσεύει χρόνος για βόλτες και διασκέδαση, ένα σπορ που το ξέρουν πολύ καλά οι τουριστικοί πράκτορες καθώς είναι στη φύση τους.
Εκτός από τουριστική εκπαίδευση, στα ταξίδια αυτά δημιουργούνται επαγγελματικές σχέσεις, φιλίες και ενίοτε συνεργασίες. Το κυριότερο, τα στελέχη διάφορων τουριστικών γραφείων γνωρίζονται μεταξύ τους, καθώς μεχρί τότε μιλούσαν μόνο το τηλέφωνο.
Αυτή τη θλιβερή περίοδο στην οποία βιώνουμε τον προσωρινό θάνατο του τουρισμού, οι ωραίες αναμνήσεις από τα εκπαιδευτικά ταξίδια δίνουν ελπίδα σε όλους ότι σύντομα όλα θα περάσουν και θα ξαναέρθουν ωραίες εποχές γεμάτες όμορφα ταξίδια και χαρούμενες στιγμές.
Επ’ ευκαιρίας, τα Omorfa Taxidia ευχαριστούν όλα τα τουριστικά γραφεία που εδώ και πολλά χρόνια μας έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι των εκπαιδευτικών τους ταξιδιών. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη, όχι μόνο γιατί ταξιδέψαμε παντού και μάθαμε πολλά, αλλά γιατί κάναμε πολλούς καλούς φίλους.
Σύντομα όλα να περάσουν και θα ξανακάνουμε αυτά και άλλα τόσα, όλοι μαζί σαν μια παρέα. #TIL THEN STAY SAFE

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments