Τα voucher που στην αρχή τη πανδημίας έλαβαν χιλιάδες κόσμου από τουριστικές επιχειρήσεις αντί επιστροφής χρημάτων για τουριστικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες που δεν πραγματοποιήθηκαν, πήραν μια ακόμη παράταση. Με το άρθρο 10 του Ν. 4965/2022 (ΦΕΚ Α 162/02.09.2022), παρατείνεται για μία ακόμη φορά η ισχύς αυτών των voucher μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Αναφερόμαστε σε voucher που στο μεταξύ δεν ανταλλάχθηκαν με άλλες τουριστικές ή ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων FedHATTA:

«Η Πολιτεία, αντιμετωπίζοντας θετικά τις άοκνες σχετικές προσπάθειες της Ομοσπονδίας FedHATTA και αφουγκραζόμενη την πραγματική κατάσταση στον κλάδο μας, κατανόησε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ακόμη πολλά τουριστικά γραφεία, στα οποία εξακολουθούν να μην έχουν επιστραφεί τα αντίστοιχα ποσά από τους προμηθευτές τους εσωτερικού και εξωτερικού (ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες κλπ.) για ταξίδια των πελατών τους που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19. Έτσι τα γραφεία αυτά έχουν πραγματική δυσκολία να επιστρέψουν τα συγκεκριμένα χρήματα στους πελάτες τους, για τα οποία οι τελευταίοι έχουν λάβει ισόποσα πιστωτικά σημειώματα (voucher), τα οποία έληγαν στις 30.06.2022.
Με τον τρόπο αυτόν, θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα αξιοποιήσουν για την λήψη ταξιδιωτικών υπηρεσιών στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που διανύουμε, της πρώτης που πραγματικά προσφέρει όλες τις δυνατότητες μετά τα προβλήματα της πανδημίας, και μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σημειώνουμε ότι, αυτή τη φορά, η παράταση αφορά μόνο τα voucher που έχουν δοθεί από τουριστικές επιχειρήσεις σε πελάτες τους (B2C) και όχι εκείνα που έχουν δοθεί μεταξύ επιχειρήσεων.
Ευχαριστούμε θερμά τα Υπουργεία Υποδομών & Ανάπτυξης και Τουρισμού γι’ αυτή την ανακουφιστική εξέλιξη».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments