Τα τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στη βιωσιμότητα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 10 Μαΐου για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δωρεάν εκπαίδευση και προσωπική καθοδήγηση που παρέχεται στο πλαίσιο ενός μονοετούς προγράμματος τεχνικής υποστήριξης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME της ΕΕ και συγχρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από πολυάριθμους ταξιδιωτικούς Συνδέσμους, συμπεριλαμβανομένων της ECTAA και του ΗΑΤΤΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του HATTA:

«Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο SUSTOUR παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένο για μικρομεσαία τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, για να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν στην βιωσιμότητα ή/και να βελτιώσουν τις σχετικές επιδόσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς. Το πρόγραμμα υποστήριξης προσφέρει εκτεταμένη εκπαίδευση και προσωπική καθοδήγηση για τις ΜΜΕ όσον αφορά τα κριτήρια βιωσιμότητας και τις βέλτιστες πρακτικές, ενώ παρέχει πολύτιμες ευκαιρίες να μάθουν από συναδέλφους που έχουν ήδη φτάσει στον συγκεκριμένο στόχο. Οι ΜΜΕ μπορούν να επιλέξουν οι ίδιες το είδος της υποστήριξης που θα ήθελαν να λάβουν, είτε πρόκειται για υποστήριξη με στόχο την πιστοποίηση είτε για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών όσον αφορά τη διαχείριση των πλαστικών, του άνθρακα ή/και της προμηθευτικής αλυσίδας ή την πιστοποίηση των προϊόντων τους που αφορούν εκδρομές (κρουαζιέρας) στη στεριά.
Για να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης, τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών πρέπει να στείλουν την αίτησή τους έως τις 10 Μαΐου 2022, 18:00 ώρα Ελλάδος. Το πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και να διαρκέσει 12 μήνες. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και η φόρμα αίτησης, διατίθενται στον ακόλουθο ιστότοπο: https://www.travelife.info/sustour/?menu=home»

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments