Στήριξη ζητούν οι αρχηγοί εκδρομών, αυτοί δηλαδή που συνοδεύουν τουριστικά γκρουπ σε εκδρομές που πραγματοποιούν τα τουριστικά γραφεία σε προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι αλλά συνεργάζονται κατ’ αποκοπή με τα τουριστικά γραφεία δεν τους συμπεριλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η σχετική ανακοίνωση του σωματείου τους αναφέρει:
Το Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, έχει σαν μέλη του, τους Τουριστικούς Συνοδούς, τους υπεύθυνους για την συνοδεία , φροντίδα και σωστή πραγματοποίηση συγκεκριμένου ταξιδιωτικού προγράμματος με σκοπό την σωστή πληροφόρηση των ταξιδιωτών, την μετάφραση από τους ξεναγούς (όπου χρειάζεται) και την επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ δραστηριοποιούνται αντιστοίχως στον εισερχόμενο και στον εξερχόμενο τουρισμό.
Παρότι τα τουριστικά γραφεία συμπεριλήφθηκαν στα μέτρα της κυβέρνησης, οι τουριστικοί συνοδοί δεν μπορούν να υπαχθούν σε αυτά.
Είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν οι τουριστικοί συνοδοί στα επείγοντα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, καθώς εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν με το πέρας της εκάστοτε εκδρομής, ενώ έχουν πολλαπλούς εργοδότες (άρα δεν μπορεί ένας εργοδότης να τους δηλώσει στην Εργάνη).
Στις 19/03/2020 με σχετικό υπόμνημα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και όλα τα αρμόδια υπουργεία, το οποίο εξηγεί την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των τουριστικών συνοδών, ενώ σε τηλεφωνική επαφή με το υπουργείο Εργασίας προτάθηκαν από το σωματείο και λύσεις ως προς ο θέμα, αλλά ακόμα αναμένουμε απάντηση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments