Έναν νέο ανταγωνιστή φαίνεται να αποκτούν στα ξαφνικά τα τουριστικά γραφεία τη χώρας, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας του ομίλου IOGR, με την HotelBrain. Θυμίζουμε πως ο όμιλος IOGR έχει μεταξύ άλλων την αεροπορική εταιρεία Sky Express, ενώ η HotelBrain διαχειρίζεται πάνω από 60 ξενοδοχεία (κυρίως εποχικής λειτουργίας) στην Ελλάδα με τα περισσότερα σε Σαντορίνη και Μύκονο. Με την συνεργασία η IOGR θα αποκτήσει μετοχικό πακέτο στην HotelBrain η οποία φαίνεται να περνά δύσκολα, όπως άλλωστε και όλα τα ξενοδοχεία στη χώρα.
Μεταξύ άλλων στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων (αεροπορικό εισιτήριο και ξενοδοχείο) τα οποία θα διαθέσει στην αγορά καλώς εχόντων των πραγμάτων από την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Το ενδεχόμενο αυτό δεν δημιούργησε ευχάριστα συναισθήματα στα πολύπαθα τουριστικά γραφεία της χώρας, τα οποία βλέπουν για μια ακόμη φορά το έργο τους να περιορίζεται από τρίτους. Την ίδια ώρα η Sky Express που πρόσφατα ανακοίνωσε την απόκτηση έξι Airbus A-320neo και την είσοδο της αρχικά στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε άλλα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, επιδιώκει τη συνεργασία των τουριστικών γραφείων για να πουλούν τα εισιτήρια της, ιδιαίτερα τώρα που θα επιχειρεί με μεγαλύτερα αεροσκάφη και σε γραμμές με μεγάλο ανταγωνισμό. Το θέμα αποτελεί σήμερα αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων της Θεσσαλονίκης…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments