Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στο όμορφο νησί της Ρόδου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Ρόδος 5-0». Πρόκειται για μια δράση του ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) και του Δήμου Ρόδου, που σκοπό έχει να προσελκύσει στο νησί γκρουπ τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου. Αφορά σε γκρουπ τουριστών με άτομα άνω των 50 ετών (silver tourism) στα οποία δίνεται μια σειρά από κίνητρα ώστε να κάνουν τα πακέτα πιο ελκυστικά σε κόστος και δραστηριότητες. Εκδρομή στη Σύμη, δωρεάν εισόδους σε ιστορικούς χώρους, δωρεάν ξεναγήσεις και γεύματα, είναι μερικά από αυτά τα κίνητρα.
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε πρόσφατα στη Ρόδο το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Choice Travel σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και την Aegean, διοργανώθηκε work shop προκειμένου οι τουριστικοί πράκτορες από τη Βόρεια Ελλάδα που συμμετείχαν στο ταξίδι, να ενημερωθούν για τα τουριστικά πλεονεκτήματα του νησιού και το πρόγραμμα «Ρόδος 5-0».
Το Choice Travel είναι το τουριστικό γραφείο που τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που έχει δώσει μέχρι τώρα πολύ σημαντικά αποτελέσματα αν και ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Όπως είπε η κα Ξενοπούλου εκ των ιδιοκτητριών του Choice, ήδη το νησί έχει δει για πρώτη φορά γκρουπ από την Πορτογαλία και την Ινδία. Η κα Ξυνοπούλου ευχαρίστησε τον ΠΡΟΤΟΥΡ και τον Δήμο Ρόδου για την άψογη όπως τη χαρακτήρισε συνεργασία, αλλά και τα ξενοδοχεία που έμειναν ανοιχτά τη χειμερινή περίοδο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη διαθεσιμότητα για τα γκρουπ του προγράμματος «Ρόδος 5-0».
Με την σειρά του ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ρόδου, με τον χαρισματικό του τρόπο, αναφέρθηκε στα αξιοθέατα του νησιού που είναι αμέτρητα και κάνουν τη Ρόδο προορισμό τεσσάρων εποχών, ενώ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισός αναφέρθηκε στα μνημεία με θρησκευτικό ενδιαφέρον που καθιστούν το νησί προορισμό θρησκευτικού τουρισμού.
Για την Ρόδο και τον βιώσιμο τουρισμό αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Βύρων Θεολόγης, ενώ η διευθύντρια Βορείου Ελλάδος της Aegean Ειρήνη Σιδηροπούλου, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως η Aegean είναι κοντά στη Ρόδο στα εύκολα και στα δύσκολα. Η Aegean έχει προγραμματίσει περίπου 600 χιλιάδες θέσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Ρόδος και 126 χιλιάδες θέσεις στο Θεσσαλονίκη – Ρόδος «και θα κάνουμε και άλλα για το νησί που θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα» είπε η κα Σιδηροπούλου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments