Όσοι έχετε βάουτσερ στα χέρια σας για εκδρομές και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω πανδημίας, και δεν τα εξαργυρώσατε μέχρι σήμερα με άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαρτίου για να πάρετε τα χρήματα σας πίσω. Αυτό προβλέπει σχετική τροπολογίας στον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Τουρισμού, με την οποία παρατείνεται η ισχύς των πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) μέχρι τέλος Μαρτίου 2022.
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού «FedHATTA» για την ψήφιση σχετικής τροπολογίας.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η Πολιτεία κατανόησε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία με την επιστροφή των συγκεκριμένων χρημάτων κατά την 18μηνη λήξη του κάθε voucher, στην ιδιαίτερα δύσκολη -οικονομικά- περίοδο που εξακολουθεί να διανύει ο τουρισμός μας, ενώ τα ίδια δεν έχουν λάβει πίσω τα αντίστοιχα ποσά από τους προμηθευτές τους (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία του εξωτερικού και του εσωτερικού). Η παράταση αυτή θα συμβάλει ώστε περισσότερα voucher να χρησιμοποιηθούν για την παροχή άλλων αντίστοιχων τουριστικών υπηρεσιών από τα τουριστικά γραφεία στους καταναλωτές, και έτσι να μειωθούν περαιτέρω τα οφειλόμενα ποσά, με αποτέλεσμα την σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης.
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Τουρισμού και τα συναρμόδια Υπουργεία, που κατέστησαν δυνατή την συγκεκριμένη λύση.
Θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι αν ταυτόχρονα επιλύονταν και κάποια άλλα χρόνια θέματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων, τα οποία έχουν καταδικάσει σε αδράνεια οι συναρμοδιότητες και η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Υπουργείων.
Είναι πεποίθησή μας, όμως, ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει κατανοήσει τα εν λόγω θέματα και έχει την πρόθεση να τα οδηγήσει στην ενδεδειγμένη λύση. Οπότε, αναμένουμε».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments