Σοκαρισμένος είναι ο τουριστικός κόσμος της χώρας από τον απροσδόκητο χαμό του Μπόρις Μουζενίδη, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του ομώνυμου τουριστικού Ομίλου, από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους στη χώρα μας.
Ο άτυχος Μπόρις, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στη Μόσχα όπου ταξίδεψε πριν δυο εβδομάδες για την τουριστική έκθεση MITT 2021. Πριν μια βδομάδα νόσησε ελαφρά, ωστόσο χθες το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Σήμερα τα ξημερώματα έχασε τη μάχη. Ήταν μόλις 60 ετών.
Ο κορωνοϊός που δημιούργησε στον Όμιλο Μουζενίδη τεράστια προβλήματα, τώρα έδωσε τη χαριστική βολή στον δημιουργό της.
Ο Μπόρις Μουζενίδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον τουρισμό στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα, ως συνεργάτης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε και δημιούργησε μια μικρή αυτοκρατορία με 20 και πλέον επιχειρήσεις που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Μεταξύ αυτών και η αεροπορική εταιρεία Ellinair με την γαλανόλευκη στην ουρά των αεροσκαφών.Ήταν αυτός που άνοιξε την αγορά της Ρωσίας, φέρνοντας στη χώρα μας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Τον ενδιέφερε πρωτίστως το καλό της χώρας και μοχθούσε για αυτό, καθώς και για τους συνεργάτες του τους οποίους θεωρούσε οικογένεια του.
Μακάρι οι διάδοχοι του, ο γιος του Γιάννης και η κόρη του Μάγια, που έχουν και τις γνώσεις και τις ικανότητες, να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουν το έργο του,  καθώς από αυτό εξαρτώνται εκατοντάδες οικογένειες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την δραστηριότητα του Ομίλου.
Σεβόμενοι την επιθυμία των οικείων του, δεν μεταδώσαμε την είδηση νωρίτερα καθώς τραγική φιγούρα στην τραγική αυτή ιστορία είναι η μητέρα του εκλιπόντος, η οποία πριν μερικά χρόνια έχασε από ανακοπή και τον άλλο της γιο. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.
Με όσους εργαζόμενους στον Όμιλο Μουζενίδη μιλήσαμε σήμερα κλαίνε. Πριν από λίγο εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments