Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA, ο Λύσανδρος Τσιλίδης, έχει βάλει στο μάτι τους ομογενείς. Όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του Ισραήλ, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Θέλει να τους προσελκύσει ως τουρίστες. Έτσι λοιπόν μετά από διαβουλεύσεις μηνών, συνυπέγραψε μαζί με τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ, σύμφωνο συνεργασίας ενώ το ίδιο θα γίνει και με την Αίγυπτο.
Όπως μας είπε ο ίδιος στο Τελ Αβίβ όπου τον συναντήσαμε στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης ΙΜΤΜ 2017, «οι συμφωνίες αυτές δεν θα καταλήξουν σε ένα συρτάρι όπως τόσες άλλες, αλλά θα γίνουν πράξεις». Ο ίδιος εκτιμά πως οι ομογενείς των χωρών αυτών που ζουν στο εξωτερικό είναι πάνω από πενήντα εκατομμύρια «ένα μέγεθος που δεν μας επιτρέπει να μείνουμε αδρανείς» λέει ο πρόεδρος της FedHATTA.
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο Τελ Αβίβ παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά (φώτο) και μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία ενός φορέα με τίτλο ΕΜΤΤΑAS (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies).
Τι θα κάνει ο φορέας; Θα δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργιών ανάμεσα στα τουριστικά γραφεία των συμβεβλημένων χωρών προς όφελος του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι παραπάνω χώρες σε συνδυασμό με την Ελλάδα, θα αποτελέσουν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας να «ενωθεί» τουριστικά η ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν και άλλοι Σύνδεσμοι της περιοχής.
Στόχος είναι η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των χωρών στους τομείς Τουρισμού, Κρουαζιέρας και Ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με την αξιοποίηση της τουριστικής αγοράς τους (ταξιδεύουν 12 μήνες το χρόνο), αλλά και την προσέλκυση ομοεθνών τους που ζουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική ώστε να επεκτείνουν τις διακοπές τους όταν επιστρέφουν στην πατρίδα.
Ακόμα, ο νέος φορέας θα παρουσιάζει, σε τρίτες αγορές, έναν «mega destination» τριών ηπείρων, μέσω κοινής παρουσίας σε εκθέσεις, διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων, Roadshow και B2B συναντήσεων, με τη συνεργασία της Aegean Airlines και αεροπορικών εταιρειών των συμβεβλημένων χωρών.
Επιπλέον, έμφαση δίνεται στο σεβασμό της εθνικής τουριστικής νομοθεσίας των χωρών.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar