Το τουριστικό γραφείο Manos δεν υπάρχει πια εδώ και χρόνια. Ωστόσο έμεινε το βασικό του σλόγκαν (Μόνος ή Manos;) για να μας υπενθυμίζει πριν από κάθε τουριστική περίοδο το δίλημμα. Να κανονίσω μόνος μου τις διακοπές ή μέσω τουριστικού γραφείου;

Η αλήθεια είναι πως με την ανάπτυξη του διαδικτύου έγινε πλέον ευκολότερος ο σχεδιασμός διακοπών καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει σε απευθείας συναλλαγή με το κατάλυμα, την αεροπορική εταιρεία, την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων κλπ και να αγοράσει τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν. Αρκεί όμως να βρει διαθεσιμότητα. Ωστόσο όπως πολλές φόρες αναφέραμε στα Omorfa Taxidia, σε περιόδους υψηλής ζήτησης όπως είναι το καλοκαίρι, η καλύτερη λύση είναι η αγορά ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων μέσα από ένα τουριστικό γραφείο. Και αυτό γιατί ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες κλπ δεν έχουν κανένα λόγο να πουλάνε φτηνότερα το προϊόν τους σε μεμονωμένους πελάτες καθώς έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, πολύ μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητα τους.

Αντίθετα οι tour operators, έχουν φροντίσει από πολύ νωρίς να αγοράσουν μεγάλο αριθμό δωματίων σε παντός είδους καταλύματα και θέσεις σε αεροπλάνα. Με αυτά δημιουργούν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα τα οποία πωλούν σε πολύ ελκυστική τιμή, καθώς αγόρασαν την πρώτη ύλη σε πολύ καλύτερη τιμή απ’ ότι ένας μεμονωμένος.

Αν ρίξετε μια ματιά στις ιστοσελίδες των τουριστικών γραφείων θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Οι τιμές για πακέτα σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη, τα Χανιά και άλλα ελληνικά νησιά είναι πραγματικά πολύ συμφέρουσες.

Όχι, τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών δεν περιλαμβάνουν ατελείωτες βαρετές ξεναγήσεις με γκρουπ σε διάφορα αξιοθέατα, παρά μόνο διακοπές.

Συνήθως περιλαμβάνουν απευθείας αεροπορική μετάβαση, ξενοδοχείο που θα επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα που θα σας προτείνουν, καθώς και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου, και αυτό σε ειδική τιμή, το οποίο θα παραλάβατε στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη σας και θα το επιστρέψετε εκεί.

Φέτος υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να επιλέξετε τον οργανωμένο τρόπο διακοπών. Ιούλιο και Αύγουστο η Ελλάδα θα βουλιάζει από ξένους τουρίστες καθώς πάει για νέο ρεκόρ αφίξεων. Πολύ μικρή διαθεσιμότητα έμεινε για τους Έλληνες και πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει κάτι σε συμφέρουσα τιμή.

Ωστόσο προσοχή. Τα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με την οργάνωση εκδρομών δεν το κάνουν για όλους τους ελληνικούς προορισμούς παρά μόνο για τους δημοφιλείς καθώς για αυτούς υπάρχει μεγάλη ζήτηση, άρα επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Επίσης τα πακέτα δεν είναι για όλο το καλοκαίρι αλλά από αρχές Ιουλίου μέχρι και τέλος Αυγούστου, τότε δηλαδή που ταξιδεύουν οι Έλληνες.

Αν λοιπόν ζηλεύετε τους ξένους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα με πολύ χαμηλές τιμές ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε τον δικό τους τρόπο επιλογής και αγοράς διακοπών. Και τότε θα ζηλέψουν αυτοί εσάς καθώς τα ελληνικά τουριστικά γραφεία δίνουν τιμές πολύ χαμηλές. Μια βόλτα στο τουριστικό γραφείο της γειτονιάς σας θα σας πείσει.

 

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments