Η περιπέτεια είκοσι και πλέον Ελλήνων εκδρομέων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την οδική εκδρομή τους στην Ιταλία, δημιούργησε σήμερα μεγάλη αναστάτωση στο χώρο του οργανωμένου τουρισμού, δηλαδή στα τουριστικά γραφεία.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες πρόκειται για ένα γκρουπ αθηναϊκού τουριστικού γραφείου, στο οποίο οι συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους δεν ήταν εμβολιασμένοι.
Χθες τελευταία μέρα της εκδρομής, οι ανεμβολίαστοι έκαναν ως όφειλαν τεστ προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στην Ανκόνα και να πάρουν το καράβι της επιστροφές τους στην Ελλάδα. Θυμίζουμε πως όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, για να μπουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ 72 ή 48 ωρών. Είκοσι άτομα από το γκρουπ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό οπότε κατέληξαν σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι του γκρουπ, ακόμη και οι εμβολιασμένοι που δεν είχαν υποχρέωση να κάνουν τεστ, οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας καθώς ήρθαν σε επαφή με κρούσμα. Όλους τους περιμένει τώρα μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς θα χάσουν μέρες και θα πρέπει να πληρώσουν εκ νέου εισιτήρια για την επιστροφή τους, ενώ και η καραντίνα έχει το κόστος της. Κάποιοι από αυτούς που δεν κόλλησαν δήλωσαν σε τηλεοπτικά κανάλια πως εκτός από εμβολιασμένοι φορούσαν συνεχώς μάσκα μέσα στο λεωφορείο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Επίσης έγινε λόγος για πλαστά πιστοποιητικά και τεστ τα οποία ερευνά η ιταλική αστυνομία.
Η υπόθεση ανοίγει και πάλι μια συζήτηση για το αν τα τουριστικά γραφεία θα πρέπει να δέχονται στις οργανωμένες εκδρομές με γκρουπ μόνο εμβολιασμένους. Κάποια τουριστικά γραφεία το κάνουν ήδη, κάποια όχι.
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος του τουριστικού γραφείου Athos Hellas είναι κατηγορηματικός. «Το γραφείο μας εδώ και καρό δέχεται στις οργανωμένες εκδρομές του μόνο εμβολιασμένους. Οι πιθανότητες να κολλήσουν κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους είναι μικρές και να νοσήσουν ακόμη λιγότερες, οπότε είμαστε ήσυχοι. Επίσης ελέγχουμε σχολαστικά όλα τα πιστοποιητικά. Εκτιμώ πως όλα τα γραφεία πρέπει να το κάνουν αυτό προκειμένου οι πελάτες μας να αισθάνονται ασφαλείς. Αν το γκρουπ αποτελούνταν από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους είχαμε παρατηρήσει μια νευρικότητα ανάμεσα στους συμμετέχοντες».
Το τουριστικό γραφείο της Αθήνας Grefis Travel δέχεται μόνο εμβολιασμένους στις εκδρομές του από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου. «Είχαμε επικριθεί για αυτό από συναδέλφους αλλά νομίζω πως είναι η μόνη λύση. Οι πελάτες μας νιώθουν ασφαλείς. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως από την αρχή του καλοκαιριού ταξίδεψαν μαζί μας δεκάδες γκρουπ και δεν συνέβη το παραμικρό» μας λέει ο Διονύσης Γιατράς βασικό στέλεχος του Grefis.
Το τουριστικό γραφείο Zorpidis Travel δέχεται στις εκδρομές του και ανεμβολίαστους. «Είχαμε πολλά γκρουπ αυτό το τετραήμερο και δεν συνέβη το παραμικρό». Ωστόσο όπως μας είπε ο Μιχάλης Ζορπίδης, προσανατολίζεται να αλλάξει την πολιτική του και να δέχεται πλέον μόνο εμβολιασμένους.
Την ίδια άποψη έχει και η Βαγγελιώ Ιωακειμίδου του Choice. «Πρέπει στα γκρουπ μας να δεχόμαστε μόνο εμβολιασμένους. Μόνο έτσι ο κόσμος θα είναι ασφαλείς και θα εμπιστεύεται τον οργανωμένο τουρισμό. Επίσης οι έλεγχοι για τα ανάλογα πιστοποιητικά θα πρέπει να είναι ενδελεχείς».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments