Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μια καινούργια προσπάθεια ξεκινά στην όμορφη Καβάλα που στόχο έχει να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης και να δώσει τη δυνατότητα στους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες. Οσονούπω ξεκινούν καθημερινές κρουαζιέρες κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να δουν την Καβάλα… αλλιώς, δηλαδή από την θάλασσα προς τη στεριά.

Οι καθημερινές κρουαζιέρες θα γίνονται με το καινούργιο σκάφος «Ηλίας» χωρητικότητας 50 περίπου επιβατών. Το σκάφος προσφέρει άνεση και ασφάλεια αλλά και ορατότητα 360 μοιρών. Ξεκινά από την παραλία της πόλης και με το που βγαίνει από το λιμάνι οι επιβάτες έχουν την πρώτη πανοραμική εικόνα της Καβάλας που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη.

Αρχικά το σύγχρονο σκάφος πλέει ανατολικά όπου οι επιβάτες βλέπουν μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως:

το Ιμαρέτ, το πτωχοκομείο των οθωμανικών χρόνων που σήμερα είναι πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο,

το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σωζόμενα δείγματα Οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα

το κάστρο

το ρωμαϊκό υδραγωγείο,

– τα αρχαία παραθαλάσσια τείχη που περιβάλλον μέρος της πόλης

– τον προσφυγικό διατηρητέο οικισμό «τα 500»

– τον φυσικό όρμο με το παλιό καρνάγιο.

Στην συνέχεια το σκάφος αλλάζει πορεία και πλέει δυτικά, πάντα κατά μήκος των ακτών της πόλης. Μετά το λιμάνι οι επιβάτες απολαμβάνουν την καταπράσινη θέα με την βλάστηση να φτάνει μέχρι τις ωραίες παραλίες, όπως η Καλαμίτσα και η Τόσκα. Το σκάφος στη συνέχεια προσεγγίζει την βραχονησίδα Φιδονήσι με τις σπηλιές να εισχωρούν στο εσωτερικό της και να εξάπτουν τη φαντασία. Το καλοκαίρι οι επιβάτες μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους ή snorkerling στα πεντακάθαρα νερά στο Φιδονήσι βουτώντας από το σκάφος.

Ανάλογα με το πρόγραμμα και την εποχή, το σκάφος επιστέφει στο λιμάνι της Καβάλας μετά από δυο ή τέσσερις ώρες, με τους επιβάτες να έχουν συλλέξει πανέμορφες εικόνες, να έχουν απολαύσει τον ανοιχτό ορίζοντα και να έχουν δει την Καβάλα… αλλιώς.

Το «Ηλίας» είναι ένα καινούργιο σύγχρονο σκάφος που παρέχει όλες τις ανέσεις και φυσικά ασφάλεια. Έχει μήκος 16,5 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 49 επιβάτες και αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων. Διαθέτει τρεις τουαλέτες και αυτόματο πωλητή αναψυκτικών και σνακ.

Σύντομα το πρόγραμμα του θα εμπλουτιστεί και με άλλες διαδρομές ενώ το σκάφος διατίθεται και για ενοικίαση σε συλλόγους, εταιρείες, παρέες και εκδρομικά γκρουπ, που προσαρμόζουν το πρόγραμμα και την διαδρομή στα μέτρα και τα γούστα τους. Το σκάφος μπορεί να φτάσει στη Θάσο αλλά και στην ανατολική πλευρά του Αγίου Όρους.

Το «Ηλίας» ανήκει στην εταιρεία The Ark Daily Cruises ενώ η προώθηση και πώληση των προγραμμάτων του γίνεται από το τουριστικό γραφείο Kavala Tours, ένα από τα παλιότερα την πόλη.

Όπως μας είπε ο Πάνος Κουτσόγλου του Kavala Tours: “θέλουμε να προσφέρουμε νέες εμπειρίες στους τουρίστες που επισκέπτονται την Καβάλα. Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα είναι εξαιρετική καθώς δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν μια διαφορετική Καβάλα εξίσου και ακόμη πιο όμορφη. Καλούμε τα τουριστικά γραφεία όλης της Ελλάδας που κάνουν εκδρομές στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να γνωρίσουν αυτή τη νέα τουριστική ατραξιόν της πόλης.»

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments