Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εκδρομική, η πρώτη μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Και αυτό γιατί η αυριανή αργία της 28ης Οκτωβρίου δημιουργεί μια καλή ευκαιρία για τετραήμερη απόδραση. Στη δε περίπτωση της Θεσσαλονίκης, μαζί με την αργία του Αγίου Δημητρίου το τετραήμερο έγινε εξαήμερο.
Η κίνηση στα τουριστικά γραφεία κυμάνθηκε περίπου στο 30-40% σε σχέση με το 2019. Δεν το λες ικανοποιητικό αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τουριστικά γραφεία βιώνουν λόγω πανδημίας παρατεταμένη καταστροφική περίοδο, δημιουργεί κάποιες ελπίδες για ανάκαμψη.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι πρώτες εκδρομές που γέμισαν ήταν αυτές του εξωτερικού. Ελληνικά γκρουπ θα ταξιδέψουν μέχρι το Δουβλίνο. Ήδη οι πρώτες αναχωρήσεις έχουν γίνει και οι εκδρομείς βρίσκονται στον προορισμό τους.

Η Κωνσταντινούπολη άρχισε να πρωταγωνιστεί και πάλι…

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας, έχουμε αρκετά γκρουπ για την Κωνσταντινούπολη. Μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα υπολογίζονται πάνω από 20 τα τουριστικά λεωφορεία που θα βρεθούν στην Πόλη αυτές τις μέρες, όλα γεμάτα με Έλληνες εκδρομείς. Ένα αεροπορικό γκρουπ θα αναχωρήσει τις επόμενες μέρες για Καππαδοκία.
Στην περίοδο της κανονικότητας, η κίνηση της 28ης Οκτωβρίου ήταν πάντα ο προπομπός για το τι θα ακολουθούσε τα Χριστούγεννα. Αν και ζούμε στην εποχή του απρόοπτου, οι τουριστικοί πράκτορες είναι αισιόδοξοι ότι τα Χριστούγεννα θα πάνε ακόμη καλύτερα.
Όσον αφορά στην κίνηση στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, αυτή τη βδομάδα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Η πληρότητα θα ανεβεί κατακόρυφα από Παρασκευή αλλά αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.
Φωτογραφία: αρχείο

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments