Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

«Δεν ήρθαμε για να επαναλάβουμε τους εαυτούς μας. Ήρθαμε με καινούργιες ιδέες και προτάσεις και ένα βασικό στόχο, να φέρουμε τον κόσμο στα τουριστικά γραφεία. Να τον κάνουμε να καταλάβει τα προφανή οφέλη από το να δημιουργεί τα ταξίδια του με την βοήθεια των ειδικών, δηλαδή ενός τουριστικού γραφείου, παρά μόνος του. Δεν είμαστε τουριστικοί πράκτορες. Είμαστε τουριστικοί σύμβουλοι. Στόχος μας είναι να συμβουλεύουμε, να προτείνουμε, να καθοδηγούμε και να είμαστε δίπλα σε κάθε ταξιδιώτη από την αρχή ως το τέλος του ταξιδιού του, να είμαστε δηλαδή οι μέντορες του. Έτσι προέκυψε όχι μόνο το όνομα του γραφείου μας αλλά και η φιλοσοφία του». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο εκ των δημιουργών του Mentor Travel Specialist Bελισσάριος Χωρινός στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του νέου τουριστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη που όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του ( Βελισσάριος Χωρινός, Σάββας Βαρικιάν και Πασχάλης Γιαμαλής), ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο. «Επενδύσαμε σε προορισμούς ώστε οι αναχωρήσεις να είναι εγγυημένες, δημιουργήσαμε νέα προγράμματα που προσφέρουν όχι μόνο περιηγήσεις αλλά και εμπειρίες» συμπλήρωσε ο κ. Χωρινός.
Η εκδήλωση που θύμιζε παλιές καλές εποχές του κλάδου, έγινε στο Electra Palace. Στην αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο, παραβρέθηκαν ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών γραφείων από τη Βόρεια Ελλάδα, φίλοι και συνεργάτες.
Εκτός από την επίσημη πρώτη γνωριμία του Mentor με την ταξιδιωτική αγορά, έγινε παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος εκδρομών, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένα πακέτα είτε για γκρουπ είτε για μεμονωμένους (παρέες, οικογένειες κλπ) για την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και οργανογενές αναχωρήσεις για εξωτικούς προορισμούς όπως το Μπαλί την Κούβα και Μεξικό. Περιλαμβάνει επίσης κρουαζιέρες καθώς όπως ανακοίνωσε ο Σάββας Βαρικιάν, «το Mentor είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Celestyal Cruises για τις κρουαζιέρες που αναχωρούν είτε από Θεσσαλονίκη είτε από Πειραιά».
Η παρουσίαση των καλοκαιρινών προγραμμάτων έγιναν κυρίως από τους αρχηγούς των εκδρομών. Όπως οι περισσότεροι είπαν: «Το Mentror είναι ένα τουριστικό γραφείο που ακούει τους αρχηγούς, αυτούς που βρίσκονται στο δρόμο, συνοδεύουν τα γκρουπ και γνωρίζουν τους προορισμούς καλύτερα. Τους δίνει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων, αλλά και την παρουσίαση τους».
Ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος μίλησε για τα προγράμματα της Γαλλίας και της Μπενελούξ (Βέλγιο Ολλανδία, Λουξεμβούργο), ο Μίλτος Βαρδάλης για τα προγράμματα της Ιταλίας, ο Πάρης Σιναχίδης για Σικελία Μάλτα, ο Γιώργος Κτενίδης για την Τουρκία και ο Μιχάλης Μπάκας για την αγαπημένη του Ρουμανία τα προγράμματα της οποίας έχει εμπλουτίσει θεαματικά.
Ο Πασχάλης Γιαμαλής ενημέρωσε για τα προγράμματα fly and drive, ο Δημήτρης Ντουβατέλης για τα προγράμματα εσωτερικού κυρίως στα ελληνικά νησιά, ο Δημήτρης Γιουμούκης για τα εξωτικά και μακρινά ταξίδια, και ο Σαββας Βαρικιάν για τις κρουαζιέρες.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ο Σάββας Βαρικιάν ευχαρίστησε όλα τα τουριστικά γραφεία για την στήριξη και την αγάπη τους στα πρώτα βήματα του Mentor, την οποία χαρακτήρισε συγκινητική. Υποσχέθηκε πως το Μentor Travel Specialist θα έχει πάντα ειλικρινείς σχέσεις μαζί τους και θα είναι δίπλα τους.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με cocktail party το γνωστό gastro bar Blank, στο οποίο θα αναφερθούμε σε ξεχωριστή ανάρτηση με πλούσιο φωτορεπορτάζ.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments