Μετά από δυο χρόνια απαγόρευσης, οι σχολικές εκδρομές επανήλθαν και πάλι και είναι οι μόνες που αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνουν μια μικρή ανάσα στον ελληνικό τουρισμό. Ωστόσο είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με το 2019, τελευταία χρονιά πριν την πανδημία. Και αυτό γιατί η άρση της απαγόρευσης ήρθε αργά (από 1η Μαρτίου) βγάζοντας από το κάδρο τις πενθήμερες εκδρομές της 3ης Λυκείου. Οι εκδρομές που γίνονται αυτή την περίοδο είναι κυρίως τριήμερες και τετραήμερες των μικρότερων τάξεων Λυκείου και Γυμνασίου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων επέλεξε ελληνικούς προορισμούς ενώ το εξωτερικό επέλεξαν σχολεία που σχετίζονται με προγράμματα Erasmus.
Τα Γιάννενα είναι μακράν ο πιο δημοφιλείς προορισμός των σχολικών εκδρομών αυτής της περιόδου. Η συνεχείς προσπάθεια των φορέων της πόλης σε μάρκετινγκ και προβολή αποδίδει θεαματικά γεμίζοντας τα ξενοδοχεία της πόλης. Ακολούθησαν ο Βόλος, η Καλαμάτα, το Καρπενήσι, η Λευκάδα, η Σύρος και η Καλαμπάκα. Πεσμένη ήταν η Κρήτη ενώ χαμηλά κινήθηκε η Ρόδος.
Η Θεσσαλονίκη, που άλλοτε ήταν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των σχολικών εκδρομών, φέτος δεν τα πήγε καλά. Το Μάρτιο η κίνηση κυμάνθηκε περίπου στο 10% σε σχέση με το 2019 και τον Απρίλιο θα ανεβεί στο 30%. Καθώς το τουριστικό μάρκετινγκ και η προβολή της πόλης αφέθηκαν στον αυτόματο, η πόλη θερίζει αυτό που έσπειρε. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως από τους 450 διαγωνισμούς για εκδρομές που έκαναν τα σχολεία της Αττικής, μόνο 18 είχαν ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments