Κείμενο – φωτογραφίες; Omorfa Taxidia

Το τουριστικό γραφείο Kyklos Travel, που εδώ και χρόνια ασχολείται με τον εξερχόμενο και εισερχόμενο τουρισμό από την Ιβηρική χερσόνησο, συνεχίζει τις προσπάθειες του για την προώθηση της Πορτογαλίας στη Ελληνική αγορά.
Μόλις χθες, σε συνεργασία με την πορτογαλική πρεσβεία, διοργάνωσε εκδήλωση προκειμένου να ενημερώσει τους τουριστικούς πράκτορες για την τουριστική εξέλιξη αυτής της χώρας που αν και βρέχεται από τον Ατλαντικό οι περισσότεροι την αποκαλούν Μεσογειακή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, που εκτός από κατοικία του εκάστοτε Πορτογάλου πρέσβη, αποτελεί και έναν χώρο προώθησης του Πορτογαλικού πολιτισμού, τουρισμού, γαστρονομίας, αλλά και των πορτογαλικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
Η Πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, Helena Paiva, o Εμπορικός και Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας Λοράντ Αρμάος, και ο ιδιοκτήτης του Kyklos Travel Αλέξανδρος Βυζαντιάδης, υποδέχθηκαν περισσότερους από 35 ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών γραφείων από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Λάρισα και την Πάτρα. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Aegean και της Πορτογαλικής TAP, καθώς και ο Στέφανος Χατζημανώλης που προωθεί τα προγράμματα του Kyklos Travel στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
Στο καλωσόρισμα της, η Πρέσβης της Πορτογαλίας κα Paiva, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η χώρα μου είναι ένας πολύ καλός προορισμός για τους Έλληνες. Και αυτό γιατί νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Έλληνες και Πορτογάλοι έχουμε κάτι κοινό: το φιλότιμο».
Σε απευθείας σύνδεση με τα γραφεία του Πορτογαλικού Οργανισμού Τουρισμού, ο διευθυντής μάρκετινγκ Miguel Moraes έκανε μια περιεκτική παρουσίαση του προορισμού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχουν πέντε λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος την Πορτογαλία.
1. Έχει φιλόξενους ανθρώπους
2. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα.
3. Έχει 300 μέρες το χρόνο ήλιο.
4. Έχει πλούσια ιστορία και κουλτούρα
5. Είναι Value for Money προορισμός.
Υποστήριξε επίσης πως η Πορτογαλία είναι μια μικρή χώρα, οι αποστάσεις μικρές και εύκολα μπορεί ο τουρίστας να περιηγηθεί σ΄αυτήν, καθώς μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα από τα καλύτερα εθνικά οδικά δίκτυα στην Ευρώπη.
Διαθέτει εφτά περιφέρειας που κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και παρουσίαζε το δικό της τουριστικό ενδιαφέρον. Η Λισαβώνα και το Πόρτο, είναι οι δυο πόλεις που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού τουρισμού.
Διαθέτει 17 ιστορικά μνημεία στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ, αλλά και οκτώ περιοχές στον αντίστοιχο κατάλογο των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Έχει αναπτύξει πολλές μορφές τουρισμού που έχουν διευρύνει την τουριστική της περίοδο. Ο οινικός και γαστρονομικός τουρισμός προσελκύει πολλούς τουρίστες υψηλού μπάτζετ, όπως και τα πολλά γήπεδα γκολφ που διαθέτει. Έχει επίσης πολλούς σύγχρονους συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους που προσελκύουν πολλά συνέδρια, εκθέσεις και εκδηλώσεις, ενώ όλα τα μεγάλα διεθνή ξενοδοχειακά μπραντ είναι παρόντα στην Πορτογαλία.
Δεν είναι τυχαίο πως στα παγκόσμια τουριστικά βραβεία, η Πορτογαλία βραβεύτηκε ως ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για τρεις συνεχόμενες χρονιές, το 2017, το 2018 και το 2019. Απέσπασε επίσης πολλά ακόμη επιμέρους βραβεία.
Οι Έλληνες που επισκέπτονται την Πορτογαλία αυξάνονται συνεχώς και το 95% επιστρέφουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον προορισμό. Πρόβλημα αποτελεί η χαμηλή αεροπορική συνδεσιμότητα, καθώς μέχρι στιγμής μόνο η Aegean συνδέει απευθείας την Αθήνα με την Λισαβώνα με τακτικές πτήσεις. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως από τον επόμενο χρόνο θα επανέλθει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο και η TAP.
Στον χαιρετισμό του ο ιδιοκτήτης του Kyklos Travel Αλέξανδρος Βυζαντιάδης ευχαρίστησε την πορτογαλική πρεσβεία και τον πορτογαλικό λαό για τη θερμή φιλοξενία και όπως χαρακτηριστικά είπε : «Οι πορτογάλοι είναι άνθρωποι ταπεινοί με φιλότιμο και αισθάνονται τιμή για κάθε ξένο που επισκέπτεται τη χώρα τους. Ταιριάζουν με μας τους Έλληνες γι΄αυτό και όσοι συμπατριώτες μας την επισκέπτονται αισθάνονται σαν στο σπίτι τους».
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε δεξίωση στην οποία οι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να τα πουν μεταξύ τους σε ένα χαλαρό περιβάλλον, δοκιμάζοντας εξαιρετικά πορτογαλικά εδέσματα και φυσικά τα διάσημα κρασιά του Πόρτο. Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Απρίλη στη Θεσσαλονίκη για τους τουριστικούς πράκτορες από τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments