Με κινητοποιήσεις απειλούν οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας ειδικότερα αυτοί που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία. Χθες στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης που εκπροσωπεί κυρίως ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι σωματείων και από άλλες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος.
Όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Πεζίκογλου, «το παράπονο μας είναι πως η κυβέρνηση μας αγνοεί παντελώς. Τέσσερις Υπουργοί μίλησαν για το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε σε μας λες και τα τουριστικά λεωφορεία δεν υπάρχουν. Λες και δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τουριστικού μας προϊόντος και την εξυπηρέτηση των τουριστών».
Τα αιτήματα των τουριστικών πρακτόρων που επικαιροποιήθηκαν στην γενική συνέλευση είναι:
1. ΦΠΑ 13% και στην μεταφορά με τουριστικά λεωφορεία και όχι μόνο στα άλλα μέσα μεταφοράς.
2. Επιδότηση στις τουριστικές επιχειρήσεις για το το διάστημα που αναγκάστηκα ήταν κλειστές, ανάλογη με τον αριθμό τν υπαλλήλων τους.
3. Επιδότηση ενοικίου 100% στο διάστημα που τα γραφεία ήταν κλειστά και 60% μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα.
4. Απαλλαγή 100% της προκαταβολής φόρου για τα τουριστικά γραφεία.
5. Απαλλαγή από τον ΕΦΚΑ για το διάστημα που τα γραφεία παραμένουν αναγκαστικά κλειστά.
6. Τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων να πέσουν στο ίδιο επίπεδο με αυτά των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, δηλαδή να πέσουν στο 50% ή να απαλλαγούν για το διάστημα που τα τουριστικά λεωφορεία δεν έχουν έργο.
7. Μετά τη 1 Ιουνίου, τα τουριστικά λεωφορεία να επιτραπεί να κυκλοφορούν με πληρότητα 100% και όχι 50% που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως μας είπε ο κ. Πεζίκογλου, «είμαστε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Διαθέτουμε στόλο λεωφορείων κινητοποιημένο την ώρα που οι υποχρεώσεις τρέχουν. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο καθώς ο τουρισμός θα κινηθεί σε που χαμηλά επίπεδα».
Η γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τα αντίστοιχα σωματεία της Νότιας Ελλάδος προκειμένου αυτή να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments