Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα αλλά ευτυχώς δεν είναι. Ένα ελληνικό γκρουπ βρίσκεται καθ’ οδόν για ολιγοήμερες διακοπές στις εξωτικές Μαλδίβες. Ίσως να είναι το πρώτο ελληνικό οργανωμένο γκρουπ σε εξωτικό προορισμό τον τελευταίο χρόνο.
Οργανωτής είναι το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Athos Hellas και το γκρουπ αποτελείται από 15 εκδρομείς, όλοι τους νέοι άνθρωποι από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο. Τους συνοδεύει ως αρχηγός η Κωνσταντίνα Μπαλτατζη. Ταξιδεύουν με την Qatar Airways μέσω Ντόχα απ’ όπου και η φωτογραφία.
Έχουν μαζί τους αρνητικό PCR τεστ που απαιτούν οι αρχές των Μαλδίβων για να εισέλθουν στη χώρα, ενώ ένα δεύτερο αρνητικό PCR τεστ θα έχουν κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, όπου θα πρέπει να μείνουν σε εφταήμερη καραντίνα στο σπίτι τους.
Όπως μας είπε ο εκ των ιδιοκτητών του Athos Χρήστος Παπαδόπουλος: «Όλοι στο Athos είμαστε πολλοί χαρούμενοι που σε δύσκολες εποχές ο γραφείο μας έβγαλε μια τέτοια αναχώρηση. Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως τώρα δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. Αυτό δεν ισχύει. Οι περισσότερες χώρες δέχονται επισκέπτες με αρνητικό PCR τεστ.
Μάλιστα αυτή την εποχή οι τιμές στα ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές δραστηριότητες είναι πολύ χαμηλές. Το συγκεκριμένο γκρουπ θα μείνει σε over water villas που σε κανονικές εποχές είναι πανάκριβες.
Αυτή την εποχή, είναι σοφότερο να ταξιδεύει κάποιος μέσω τουριστικού γραφείου. Και αυτό γιατί υπάρχει ελλιπής ενημέρωση από τις αρχές για το τι συμβαίνει σε κάθε χώρα σε σχέση με την πανδημία και τι όροι και προϋποθέσεις ισχύουν για να την επισκεφτείς. Τα τουριστικά γραφεία γνωρίζουν και μπορούν να ενημερώσουν σωστά τους πελάτες τους».

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments