Η κίνηση στα τουριστικά γραφεία της χώρας που ασχολούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό δείχνει να είναι ιδιαίτερα ζωηρή ενόψει των αργιών της 28ης Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη που η 28η Οκτωβρίου σε συνδυασμό με την αργία του Αγίου Δημητρίου δημιουργούν ένα πολύ ωραίο πενθήμερο.
Τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό είχαν κάνει αισιόδοξες προβλέψεις σε κρατήσεις, αναθαρρημένοι από την κίνηση του καλοκαιρού που ήταν εξαιρετική αν αναλογιστούμε την κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Ωστόσο η ζήτηση για την 28 Οκτωβρίου ξεπέρασε τις αισιόδοξες προβλέψεις τους. Έτσι ένας σχετικά μεγάλος αριθμός πτήσεων τσάρτερ που έχουν προγραμματιστεί για Πράγα, Βουδαπέστη, Κρακοβία, Σικελία, Ρώμη κλπ γέμισαν εύκολα και μικρός αριθμός θέσεων έχει απομείνει ακόμη σε ορισμένες πτήσεις.
Επίσης πολύ καλά πάνε οι οδικές εκδρομές στις γύρω βαλκανικές πρωτεύουσες αλλα και σε Βουδαπέστη, Ιταλία, Δαλματικές ακτές κλπ.
Κοντολογίς είναι μια καλή περίοδος σε σχέση πάντα με τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε που δημιουργεί έκπληξη ακόμη και τους ίδιους τους τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια της κρίσης αδυνατούν να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη. Ωστόσο είναι ένα ακόμη δείγμα πως ο κόσμος και στην Ελλάδα, επιστρέφει στα τουριστικά γραφεία όσον άφορα στην οργάνωση των εκδρομών του, μια τάση που είναι ιδιαίτερα εμφανής στο εξωτερικό.
Όσοι λοιπόν έχετε σκοπό να εκδράμετε την 28η Οκτωβρίου, θα πρέπει να κάνετε την κράτηση σας το συντομότερο γα να πάτε τελικά εκεί πο θέλετε και όχι εκεί που θα βρείτε…

Πείτε τη γνώμη σας

avatar