Το κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 39 άτομα από τρομοκρατική επίθεση, είναι ένας χώρος που συγκεντρώνει πάρα πολλούς τουρίστες. Εκεί βλέπεις να διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο άνθρωποι όλων των εθνοτήτων και θρησκειών. Το μόνο κοινό που έχουν είναι χοντρό πορτοφόλι και διάθεση για ελεύθερη ζωή μακριά από θρησκευτικές ή άλλες προκαταλήψεις.
Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλές πιθανόν έχει να κάνει με την θέση του. Βρίσκεται στις όχθες του Βοσπόρου, δίπλα σε μια από τις γέφυρες που ενώνουν Ασία και Ευρώπη. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, το περιβάλλον στο θερινό Ρέινα, με θεά την ασιατική πλευρά της Πόλης και τα καράβια να παρελαύνουν στο Βόσπορο είναι μαγευτικό, μοναδικό στον κόσμο. Τα καραβάκια που κάνουν κρουαζιέρα στο Βόσπορο, το πλησιάζουν για να το δουν οι τουρίστες, καθώς το θεωρούν κάτι σαν αξιοθέατο.
Το Ρέινα ήταν πολύ δημοφιλές και στους Έλληνες που επισκέπτονταν την Κωνσταντινούπολη. Ιδιαίτερα στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, αυτούς που πήγαιναν για citybrek στην Πόλη, για shopping, διασκέδαση και βόλτες.
Το Ρέινα το γνωρίζουν καλά και αρκετοί τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας. Κάθε χρόνο, το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Athos Hellas που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τον συγκεκριμένο προορισμό, διοργανώνει εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη στο οποίο συμμετέχουν ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας. Τις περισσότερες φορές το πρόγραμμα περιελάμβανε και διασκέδαση μέχρι πρωίας στο Ρέινα (φωτο).
Ωστόσο στο τελευταίο εκπαιδευτικό ταξίδι τον περασμένο Φεβρουάριο όλοι ήταν “σφιγμένοι” λόγω της κατάστασης στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι προτίμησαν να μείνουν στο ξενοδοχείο. Η Πόλη που ξέραμε, δεν υπάρχει πια…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments