Συνεχίζονται και σήμερα οι αναχωρήσεις των Πασχαλινών εκδρομών που διοργάνωσαν τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν να ταξιδέψουν οργανωμένα το φετινό Πάσχα, δηλαδή με ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αναχώρησαν ήδη ή θα αναχωρήσουν, ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ για τρεις προορισμούς. Από ένα τσάρτερ για Μάλτα και Ντουμπρόβνικ και μια σειρά τριών αναχωρήσεων για Παρίσι. Επίσης πολλά γκρουπ θα ταξιδέψουν με τακτικές πτήσεις στις οποία τα τουριστικά γραφεία είχαν εξασφαλίσει από νωρίς επαρκή αριθμό θέσεων.
Πολλές αναχωρήσεις είχαμε και σε οδικές εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην Ελλάδα κυριάρχησαν οι αναχωρήσεις για Κέρκυρα όπως κάθε χρόνο. Άλλοι προορισμοί στους οποίους θα ταξιδέψουν τα γκρουπ είναι η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, το Ναύπλιο και η Πελοπόννησος, η Ναύπακτος, τα Γιάννενα κλπ. Οι οδικές εκδρομές του εξωτερικού έχουν ως προορισμό κυρίως την Κωνσταντινούπολη, τις βαλκανικές πρωτεύουσες και την κεντρική Ευρώπη.
Γενικότερα θα λέγαμε πως σε ότι αφορά στις οργανωμένες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν για τα τουριστικά γραφεία ένα πολύ δυνατό Πάσχα, ωστόσο δεν θα το έλεγες και αδύναμο.
Όπως μας είπε ο Μιχάλης Ζορπίδης του ομώνυμου τουριστικού οργανισμού «Φτάσαμε σχεδόν τα δυο χιλιάδες άτομα. Θα θέλαμε κάτι παραπάνω αλλά δεν το λες και άσχημα έτσι πως εξελίχθηκε. Φέτος πήγαν πολύ καλά οι εκδρομές εσωτερικού και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».
Από την μεριά του ο Χρήστος Παπαδόπουλος του Athos Ηellas μας είπε: “Η κίνηση εξελίχθηκε έτσι όπως την περιμέναμε. Ο κόσμος συνεχίζει να εμπιστεύεται τα τουριστικά γραφεία και αυτό μας χαροποιεί”.
Επίσης ο Βελισσάριος Χωρινός του Mentor Travel Specialist μας είπε: «Αυτό το Πάσχα είναι το πρώτο στην ιστορία του γραφείου μας. Η κίνηση εξελίχθηκε έτσι όπως την είχαμε προβλέψει και σχεδιάσει. Οπότε είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Αυτό που μας ικανοποιεί ακόμη περισσότερο είναι η σταθερή στήριξη που έχουμε από τα τουριστικά γραφεία όλης της Βόρειας Ελλάδας και τα ευχαριστούμε πολύ».
Μετά το Πάσχα, η προσοχή όλων των τουριστικών γραφείων θα επικεντρωθεί στο καλοκαίρι προσπαθώντας τα τουριστικά γραφεία να επαναλάβουν την επιτυχία του προηγούμενου καλοκαιριού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments