Σύμφωνο συνεργασίας για την αμφίδρομη ενίσχυση των τουριστικών ροών Ελλάδας και Ιράν υπέγραψαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA και ο Σύνδεσμος Ιρανών Τουρ Οπερέιτορ, ITOA, στο περιθώριο της 38ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia. Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ITOA, Mostafa Shafiee Shakib και ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.
Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να κάνουν χρήση των καναλιών επικοινωνίας των δύο φορέων, ώστε να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση του εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού από και προς την Ελλάδα και το Ιράν αντίστοιχα.
Τόσο ο κ. Τσιλίδης όσο και ο κ. Shakib επιβεβαίωσαν τη διάθεση των δύο λαών να ταξιδέψουν σε Ελλάδα και Ιράν, τονίζοντας την επιθυμία των Ιρανών επισκεπτών να επισκεφθούν την Ελλάδα και τα πολιτιστικά της μνημεία.
Υπενθυμίζεται ότι οι επαφές της FedHATTA με τον ITOA είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2017, με την επίσκεψη Ιρανών Τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα, αλλά και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας προς το Ιράν, και συνεχίστηκε με συναντήσεις με επιτελείο της Ιρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, για θέματα έκδοσης βίζας και παρόμοιων προς επίλυση ζητημάτων.
Στη φωτογραφία από αριστερά: Saeed Dorali, Καλλιόπη Ξυνοπούλου, Λύσανδρος Τσιλίδης, Κωνσταντίνος Κουράκος, Seyedeh Mojdeh Mousavi, Θέκλα Καμμένου, Mehdi Shafiee Shakib, Ehsan Bakhshandeh, Alireza Nokhostin, Νικόλας Κελαϊδίτης και Κατερινα Καραμπινη

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments