Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021 οφείλει να τροποποιηθεί ή και να ενταχθεί στα μέτρα στήριξης που αναγγέλλονται έτσι ώστε να περιλαμβάνει και οργανωμένα πακέτα εκδρομών. Αυτό υποστηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων FEDHATTA.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τη στήριξη του τουρισμού, θεωρούμε απαραίτητη την τροποποίηση της απόφασης για το “Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2020-2021”, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 673/03.03.20 καθώς είχε υπογραφεί στην έναρξη της κρίσης της πανδημίας του COVID-19 κι έτσι δεν λαμβάνει υπόψη τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε.
Το πρόγραμμα, πέρα από τον αναμφισβήτητο κοινωνικό του χαρακτήρα, τονώνει τον τουρισμό και την ελληνική περιφέρεια και είναι δεδομένο ότι ο εσωτερικός τουρισμός, ειδικά αυτή τη στιγμή, πρέπει να υποστηριχθεί περισσότερο ώστε να αποτελέσει μέσο στήριξης των επιχειρήσεων και κίνητρο διατήρησης θέσεων εργασίας.
Δυστυχώς όμως περιορίζεται και ευνοεί μόνο τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) και δεν επεκτείνεται και σε άλλους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών που υφίστανται και προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις διακοπών που είναι σχεδιασμένες στο πλαίσιο του σκοπού του προγράμματος που είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.
Τα τουριστικά γραφεία μπορούν και πρέπει να συμπεριληφθούν στους παρόχους του προγράμματος καθώς προσφέρουν οργανωμένα πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν, οδικές και άλλες μεταφορές, διαμονή, επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος (μνημεία, αξιοθέατα κλπ,) , ενώ δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί ο θαλάσσιος τουρισμός και οι μονοήμερες ή πολυήμερες κρουαζιέρες που επίσης καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων.
Η εις βάρος των τουριστικών γραφείων διάκριση πρέπει να λάβει τέλος και η καθιέρωση τους ως αναπόσπαστο τμήμα του κλάδου, εντασσόμενα πάντα στις όποιες ρυθμίσεις εφαρμόζονται για την τόνωση των τουριστικών επιχειρήσεων πρέπει να είναι αυτονόητη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments