Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Αμύνταιου καθώς η πολυήμερη σχολική εκδρομή της τρίτης τάξης του τοπικού Λυκείου ακυρώθηκε μια μέρα πριν την αναχώρηση της. Την εκδρομή ακύρωσε το τουριστικό γραφείο που ανέλαβε μετά από διαγωνιστική διαδικασία να την εκτελέσει, επικαλούμενο πρόβλημα με τα αεροπορικά εισιτήρια της Ryanair. Ωστόσο αρνείται να επιστρέψει τα 22.000 ευρώ που εισέπραξε λέγοντας πως θα το κάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.
Το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο εδρεύει στη Φλώρινα και η φήμη του δεν είναι η καλύτερη καθώς έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά για μη τήρηση των υποχρεώσεων του.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Αμυνταίου Φλώρινας, κατέθεσε μήνυση ζητώντας την άμεση επιστροφή των χρημάτων που είχαν καταβληθεί για την πενθήμερη εκδρομή των παιδιών της Γ’ τάξης στην Κρήτη.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε σχολική εκδρομή. Πριν την πανδημία είχαμε σχεδόν κάθε χρόνο ένα τουλάχιστον περιστατικό εξαπάτησης σχολείου. Είναι προφανές πως η διαδικασία για την επιλογή τουριστικού γραφείου από τα σχολεία για την σχολική εκδρομή κάπου χωλαίνει. Η φήμη κάθε τουριστικού γραφείου που λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’όψιν. Στην μικρή κοινωνία του Αμυνταίου και της Φλώρινας δεν ήταν δυνατόν να μην γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου.

Υπάρχουν όμως και κάποια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

– Οι καθηγητές του Λυκείου που τον περασμένο Νοέμβριο έλεγξαν την προσφορά του συγκεκριμένου γραφείου και την βρήκαν χαμηλότερη από τις άλλες, έλεγξαν αν οι πτήσεις της Ryanair που περιλαμβάνονταν στην προσφορά υπήρχαν πράγματι τότε στο σύστημα κρατήσεων;
– Είναι αλήθεια πως το Γυμνάσιο του Αμύνταιου απέρριψε για την δική του εκδρομή την προσφορά του συγκεκραμένου γραφείου καθώς το θεώρησε αναξιόπιστο;
– Είναι αλήθεια πως ένα αντιδήμαρχος της περιοχής πιέζει τα σχολεία υπέρ του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου;

Ανοιχτή επιστολή από τους μαθητές…

Στο μεταξύ οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου που έπρεπε σήμερα να βρίσκονται την Κρήτη για την εκδρομή που τόσο περίμεναν, συνέταξαν την παρακάτω ανοιχτή επιστολή στην οποία κατονομάζουν το συγκεκριμένο γραφείο:
«Απευθύνουμε αυτή την επιστολή, όπως κοινοποιήσουμε σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και άπαντας τους αρμοδίους τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση που υποστήκαμε από γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης της Φλώρινας, με την επωνυμία Giatrakas Travel.
Το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο, κατόπιν δημοπρασίας, ανέλαβε την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής μας. Το χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε στον κύριο Γιατρακά για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και μετακίνησης ανέρχεται στα 22.000 ευρώ! 22.000 ευρώ που συγκεντρώσαμε με πολύ κόπο, πολύ τρέξιμο και από το υστέρημα και τις θυσίες των γονιών μας, προκειμένου, ως Γ Λυκείου, να ζήσουμε μαζί με τους συμμαθητές μας το όνειρο της πενθήμερης, ως επισφράγισμα των μαθητικών μας σπουδών. Τελικά, η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί…
Παραμονές της αναχώρησής μας κι αφού έχουμε ετοιμάσει βαλίτσες και διεκπεραιώσει υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, ο κύριος Γιατρακάς, ο κατά τα άλλα “επαγγελματίας”, μας ενημέρωσε με περίσσιο θράσος και αντιεπαγγελματισμό ότι η εκδρομή ματαιώνεται για λόγους ομιχλώδεις, που κανείς δεν έχει καταλάβει. Ωστόσο, αρνείται να επιστρέψει το ποσό που του έχει καταβληθεί προκειμένου να απευθυνθούμε σε άλλο γραφείο διορθώνοντας τη δική του αβελτηρία. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει, όχι μόνο για την ματαίωση της εκδρομής, αλλά γιατί συνειδητοποιούμε ότι η έλλειψη σοβαρότητας, η ασυνειδησία και η αναξιοπιστία είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των τραγωδιών, όλων των σκανδάλων, όλων των ματαιώσεων που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα!
Αυτό που ζητάμε είναι στοιχειώδη σοβαρότητα και παρακαλούμε τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος. Όσο για τους “ υπεύθυνους – ανεύθυνους “ τους πληροφορούμε ότι έχουμε κινήσει ήδη διαδικασίες για τη δικαίωσή μας και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών εις βάρος άλλων συμπολιτών μας.
Με εκτίμηση
Γ’ τάξη, Γενικό Λύκειο Αμυνταίου»

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments