Έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια από τότε που με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ματαιώθηκαν οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές λόγω της πανδημίας και πολύ μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματα που είχαν δώσει. Στο μεταξύ από μαθητές έγιναν φοιτητές, σε λίγο θα πάνε στο τρίτο έτος και ακόμη τίποτε.
Με το θέμα ασχολείται ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων η οποία αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό οι σχολικές εκδρομές κάθε χρόνο γίνονται με χρήματα των γoνιών αν και είναι αδιαμφισβήτητος ο παιδαγωγικός τους ρόλος πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.
Οι Σχολικές Κοινότητες μπαίνουν στη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικών διαγωνισμών και βέβαια καταβολής προκαταβολών από τα χρήματα των γονιών στα τουριστικά γραφεία.
Μετά την διακοπή της διαδικασίας για τις εκδρομές λόγω κορωνοϊού και μετά τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι προκαταβολές έμειναν στα τουριστικά γραφεία. Όποιοι γονείς ήθελαν μπορούσαν με βεβαίωση του Διευθυντή του αντίστοιχου σχολείου να αγοράσουν εισιτήρια από το αντίστοιχο τουριστικό γραφείο για άλλους προορισμούς και ημερομηνίες. Η επιστροφή των χρημάτων σε όσους γονείς για οποιοδήποτε λόγο δεν έλαβαν πίσω με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα τους και με νέα παράταση (τρίτη παράταση κατά σειρά) θα πρέπει να επιστραφούν σε μετρητά μετά την 30-6-2022
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 άρθρο 70 παρ.3 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4917/2022 άρθρο 57., με παρέμβασή του ο νομοθέτης δίνει μια ανάσα στα πληττόμενα τουριστικά γραφεία, αλλά με χρήματα των γονιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη επί της ουσίας τις δυσκολίες που αυτοί αντιμετωπίζουν λόγω των ιδιαίτερων συγκυριών.
Στα Χανιά και ειδικότερα με την στάση που έχουν κρατήσει κάποια από αυτά, το θέμα τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Ως Ένωση Γονέων του Δήμου Χανιών εκφράζοντας τους συλλόγους γονέων που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το παραπάνω πρόβλημα ζητούμε και απαιτούμε:
Την άμεση επιστροφή των οφειλόμενων προκαταβολών από τα τουριστικά γραφεία ή τον εξολοκλήρου συμψηφισμό τους με τις εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν φέτος ώστε να λήξει άμεσα το θέμα».

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments