Σε εκλογική τροχιά μπαίνει η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, ένα από τα σημαντικότερα συλλογικά όργανα των τουριστικών πρακτόρων στη χώρα μας.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει την προσεχή Τρίτη, με την γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Εκείνη τη μέρα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές, που ήδη έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ. Είκοσι τουριστικοί πράκτορες έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής υποψηφιότητα, οι περισσότεροί στην ιστορία της Ένωσης. Πιθανόν μέχρι την Τρίτη ο αριθμός να αυξηθεί. Όλοι τους θα διεκδικήσουν τις εννέα θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 16 Απριλίου από τις 10πμ έως τις 2μμ και τα μέλη της Ένωσης θα μπορούν να ψηφίσουν είτε διαδικτυακά, είτε δια ζώσης στα γραφεία της Ένωσης (Βασ. Ηρακλείου 26 , 6ος όροφος , γραφείο 18) όπου θα υπάρχει και δικαστικός αντιπρόσωπος .
Η γενική συνέλευση της Τρίτης έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα μέλη της Ένωσης θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Καταρχήν θα γίνει ενημέρωση και απολογισμός των δράσεων της Ένωσης την προηγούμενη περίοδο, που ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία του κλάδου. Επίσης θα γίνει αλλαγή του καταστατικού προκειμένου αυτό να προβλέπει την ψηφοφορία και από το διαδίκτυο.
Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως ο Πρόεδρος Βύρων Θεολόγης, θα ζητήσει την έγκριση των μελών, προκειμένου η Ένωση να γίνει μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων FedHATTA. Σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη «η FedHATTA είναι το ισχυρότερο συνδικαλιστικό όργανο των τουριστικών γραφείων έναντι της Πολιτείας και μαζί δώσαμε τον αγώνα μας όλη αυτή την τραγική περίοδο, προκειμένου η πολιτεία να ικανοποιήσει αιτήματα του κλάδου και να παραμείνει ζωντανός. Γι΄αυτό θα ζητήσω από τα μέλη μας να εγκρίνουν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να γίνουμε μέλη της Ομοσπονδίας, προκειμένου αυτή να δυναμώσει περισσότερο και εμείς να μην είμαστε απομονωμένοι».
Η φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση της Ένωσης…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments