Θυμάστε τη Malev; Ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ουγγαρίας ο οποίος φαλίρισε το 2012. Τότε χιλιάδες άτομα, ανάμεσα τους και πολλοί Έλληνες, έμειναν με τα εισιτήρια στα χέρια καθώς δεν πρόλαβαν να ταξιδέψουν. Ελάχιστοι από αυτούς κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Οι πιστωτές πολιόρκησαν την καταρρέουσα εταιρεία και τα εισπραχθέντα χρήματα από εισιτήρια δεν επιστράφηκαν. Την ίδια ώρα πολλά τουριστικά γραφεία έμειναν εκτεθειμένα σε απαιτήσεις πελατών τους και άλλα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα στους πελάτες τους με την ελπίδα πως κάποτε θα τα πάρουν από την Malev.
Με τον καιρό το θέμα ξεχάστηκε ωστόσο αυτές τις μέρες είχαμε εξελίξεις. Όπως ενημέρωσε η ECTAA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων), μετά από μακροχρόνιες και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις, τα τουριστικά γραφεία δικαιώθηκαν και θα τους επιστραφεί μεγάλο μέρος των απαιτήσεων τους.
Μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, ξεκίνησε σειρά συζητήσεων και προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες, οι εμπλεκόμενες πλευρές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία αποδεκτή από όλους. Η συμφωνία έχει πλέον υπογραφεί, κάτι που σημαίνει ότι όσα από τα ποσά έχουν διασταυρωθεί θα διανεμηθούν αναλογικά σε όλα τα τουριστικά γραφεία αφού παρακρατηθούν από αυτά τα δικαστικά έξοδα. Με την σειρά τους θα φθάσουν στους δικαιούχους.
Όσοι έχετε να πάρετε χρήματα πίσω, καλό είναι να επικοινωνήσετε με το τουριστικό σας γραφείο

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments