Οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και ιδιαίτερα η προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός κλπ. ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, σε πρόσφατη συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΗΑΤΤΑ Νικόλαος Κελαϊδίτης και ο καθ. Veli Aydin, Σύμβουλος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, το οποίο αντιπροσωπεύει τον Τουρκικό Οργανισμό Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA).
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων για τις δύο χώρες –απαντώντας στη σύγχρονη τάση ταξιδιωτών από μακρινές χώρες που επιθυμούν να συνδυάζουν προορισμούς–, καθώς και στη συνδιοργάνωση μιας σειράς δράσεων για την προώθηση των τουριστικών προορισμών και την πραγματοποίηση ταξιδιών γνωριμίας προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω οι τουριστικοί πράκτορες.
Ο Σύμβουλος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, καθ. Veli Aydin, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο τουρισμός χτίζει γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χώρων καθώς είναι δύο γείτονες με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα καλές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού».
Από την πλευρά του FedHATTA o κ. Λύσανδρος Τσιλίδης τόνισε ότι «η συνεργασία σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια αποτελούν μονόδρομο για την αύξηση του τουρισμού και την οικονομική ανάκαμψη, και για την Ελλάδα και για την Τουρκία».
Ο πρόεδρος του HATTA, κ. Ν. Κελαϊδίτης, υπογράμμισε: «Οι δύο χώρες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία καθώς η προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα στην Τουρκία και αντίστροφα παρουσίαζε αυξητικές τάσεις πριν από την πανδημία, κάτι που θα πρέπει να ενισχύσουμε στην μετά-COVID εποχή».
Στη φωτογραφία από αριστερά: ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, η Γενική Έφορος του HATTA Χριστίνα Μπεζαντάκου, ο καθ. Veli Aydin, Σύμβουλος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΗΑΤΤΑ Νικόλαος Κελαϊδίτης

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments