Οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, αυτόν που όλοι γνωρίζουμε ως ΗΑΤΤΑ, ολοκληρωθήκαν με την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου. Πριν την εκλογική διαδικασία προηγήθηκε η γενική συνέλευση του Συνδέσμου όπου παρουσιάστηκε ο τριετής απολογισμός δράσης και τα μελλοντικά σχέδια του Συνδέσμου, ενώ δόθηκε και η δυνατότητα σε όλους τους υποψήφιους να παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους. 

Υποψήφιοι ήταν 18 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τους οποίους εξελέγησαν οι 15. Στην εκλογική διαδικασία έλαβαν μέρος περίπου 90 μέλη του HATTA.

Οι εκλεγέντες, θα συνεδριάσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να συγκροτηθούν σε σώμα. Επισήμως δεν ανακοινώθηκε πόσους σταυρούς πήρε ο καθένας, ωστόσο μάθαμε πως πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Λύσανδρος Τσιλίδης (φώτο), πρώην πρόεδρος του HATTA και νυν πρόεδρος του FEDHATTA (Ομοσπονδία τουριστικών συλλόγων). Στη 2η θέση αναδείχθηκε ο Γιώργος Παλιούρας.

Οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου και των υπολοίπων θέσεων του προεδρείου έχουν ξεκινήσει.

Ο πρώτος σε ψήφους Λύσανδρος Τσιλίδης είχε δηλώσει εκ των πρότερων ότι δεν τον ενδιαφέρει οποιαδήποτε θέση πλην αυτή του απλού μέλους του διοικητικού συμβουλίου καθώς είναι ο πρόεδρος του FEDHATTA στον οποίο θέλει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις.

Έτσι ο Γιώργος Παλιούρας, εάν τον ενδιαφέρει αυτή η θέση, δείχνει να είναι το φαβορί. Όχι μόνο γιατί έλαβε τους περισσότερους ψήφους αλλά και γιατί στα τελευταία τρία χρόνια έχει αφιερώσει πολύ από τον χρόνο του στον HATTA. Τον βλέπαμε σχεδόν παντού. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που χαίρει σεβασμού, και έχει τις ικανότητες να ηγηθεί ενός συλλογικού φορέα που χρειάζεται ανανέωση, και εκσυχρονισμό στον τρόπο λειτουργίας, σκέψης και δράσης. Στα θετικά του είναι και οι καλές προσβάσεις που έχει στις υπερκείμενες αρχές.

Για την προεδρία του HATTA ακούγεται επίσης το όνομα του Νίκου Κελαϊδιτη χωρίς ο ίδιος να έχει αναφερθεί δημόσια σ΄αυτό. Ο κ. Κελαϊδίτης έχει 12ετη θητεία στο διοικητικό συμβούλιο του HATTA και έχει περάσει σχεδόν από όλες τις θέσεις. Έτσι κάποιοι θεωρούν πως έφτασε η ώρα για την προεδρία.

Η περίπτωση Μιχάλη Ζορπίδη που είχε αναφερθεί έντονα πριν από τις εκλογές, φαίνεται να απομακρύνεται. Όχι γιατί ο κ. Ζορπίδης πήρε χαμηλό αριθμό ψήφων αλλά γιατί ο ίδιος, όπως ανέφερε στο στενό του περιβάλλον, θεωρεί πως κάποιοι τον “άδειασαν” και έδωσαν γραμμή να μην ψηφιστεί. Έτσι σκέφτεται να παραιτηθεί, δεν έχει αποφασίσει ωστόσο αν θα το κάνει πριν ή μετά τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.

Αν και δεν έχει εκφραστεί ακόμη κανείς από τους εκλεγέντες δημοσίως, για τη θέση του προέδρου, υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, ωστόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Λύσανδρος Τσιλίδης, η πιο παλιά καραβάνα του Συνδέσμου. Έχει πολλές επιρροές ανάμεσα στους εκλεγέντες, μένει να δούμε αν αποφασίσει να τις ενεργοποιήσει.
Αυτοί που εξελέγησαν κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Ανθόπουλος Κώστας, Pyramis International Travel
Ζορπίδης Μιχάλης, Zorpidis Travel Services 
Kαμμένος Μάριος, Fourways Travel
Καραμπατζάκη Ευαγγελία, Leon Tours
Κελαϊδίτης Νικόλαος, Passepartout Tours
Κοντός Βασίλης, Corfu Holidays
Λάμπρου Άγγελος. Manessis Travel
Μινόπουλος Μιχάλης, I.Q. Holidays
Μπερέτης Στράτος, Oreo Travel
Παλιούρας Γεώργιος, Cruiseway Travel
Σκάγια Βασιλική, Dayrise Holidays
Σκρέτας Ευστάθιος, ES Tours Hellas 
Τριγκιλίδας Βασίλης, Trigilidas Travel 
Τσιλίδης Λύσανδρος, Emphasis On Travel
Φούντας Παναγιώτης, Kronos Holidays 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments