Μια σημαντική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, προκειμένου να κινηθεί κάπως ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Την πρωτοβουλία ξεκίνησαν οι Ενώσεις Τουριστικών Γραφείων των δύο χωρών, με την ενεργό συμμετοχή της Aegean. Στόχος είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων από και προς την Κύπρο σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, ώστε να είναι ελκυστικά. Κοντολογίς, σε τηλεδιασκέψεις που γίνονται αυτές τις μέρες ενημερώνονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή όλοι όσοι εμπλέκονται στο τελικό κόστος ενός ταξιδιωτικού πακέτου, προκειμένου να διαμορφωθεί χαμηλό τελικό κόστος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα ασκηθούν πιέσεις από τους τουριστικούς φορείς των δυο χωρών, ώστε τα πακέτα να έχουν ένα είδος επιδότησης, προκειμένου να διευκολυνθούν Ελλαδίτες και Κύπριοι να τα επιλέξουν. Παράλληλα οι αρχές των δυο χωρών θα πρέπει να ορίσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για ταξίδια μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Κύπρου, κάθε χρόνο 500 χιλιάδες Κύπριοι έρχονται στην Ελλάδα και 200 χιλιάδες Ελλαδίτες πηγαίνουν στην Κύπρο. Το τουριστικό ρεύμα, όποιο και να είναι αυτό κάτω από τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε, θα πρέπει να διατηρηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τουριστικά γραφεία και Aegean. Μάλιστα όλοι εύχονται η πρώτη διεθνής πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όταν αρθούν οι περιορισμοί, να έχει προορισμό τη Λάρνακα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments