Την ευκαιρία να πάρουν μια καλή γεύση από… Κούβα είχαν χθες βράδυ τουριστικοί πράκτορες από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Και ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα του τουριστικού γραφείου  Cosmorama,  το οποίο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα, την αλυσίδα ξενοδοχείων Melia Hotels  και την  Turkish Airlines, διοργάνωσε μια ωραία εκδήλωση αφιερωμένη στο νησί της Καραϊβικής που όταν για πρώτη φορά αντίκρισε  ο Χριστόφορος Κολόμβος είπε την περίφημη φράση «το ωραιότερο πράγμα που είδαν ποτέ ανθρώπινα μάτια».

Η εκδήλωση έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου  Mediterranean Palace  στη Θεσσαλονίκη και με όρους τουριστικούς ήταν  over booking  καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο εκ των ιδιοτήτων του  Cosmorama Παναγιώτης Ηλιάδης, ενώ ο γενικός πρόξενος της Κούβας στην Ελλάδα Oriol Marrero αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αγάπη που έχει ο κουβανικός λαός για τη χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε « ο εθνικός ήρωας της Κούβας ο Χοσέ Μαρτί,  είχε αναφερθεί πάνω από χίλιες φορές στην Ελλάδα και ιδιαίτερα  στους ήρωες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Η πιο σημαντική του αναφορά ήταν για τον Όλυμπο  για τον οποίο μιλούσε σαν να τον είχε επισκεφτεί». Επίσης αποκάλυψε πως πέρσι επισκέφτηκαν την Κούβα πάνω από πέντε χιλιάδες Έλληνες με βάση τα στοιχεία του προξενείου για την έκδοση βίζας. Στη Θεσσαλονίκη ζουν 30 Κουβανοί ενώ έχουν γίνει πάνω από 500 μικτοί γάμοι.

Ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη Yavuz Akkayanak, αναφέρθηκε στο μεγάλο δίκτυο της εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει και την Αβάνα. Η Turkish Airlines πετά από την Κωνσταντινούπολη για την πρωτεύουσα της Κούβας τρεις φορές την εβδομάδα και η πτήση διαρκεί 13 ώρες και 45 λεπτά.

Το Cosmorama,  συνεργάζεται στην Κούβα κυρίως με την αλυσίδα  ξενοδοχείων Melia Hotels. Η Elizabeth Rivas de la Torre, εκπρόσωπος των  Melia Hotels που ήρθε στην Θεσσαλονίκη από την Κούβα ειδικά για την εκδήλωση,  έκανε παρουσίαση των ξενοδοχείων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Κούβα πάνω από 30 χρόνια . Διαθέτει στη χώρα πάνω από 30 ξενοδοχεία  με πέντε διαφορετικά  μπραντς, σε δέκα διαφορετικές περιοχές. Τα περισσότερα είναι πέντε αστέρων.

Ο Σταύρος Μπουζάνης, ο άνθρωπος που έμαθε στους Έλληνες την Κούβα ως τουριστικό προορισμό και εδώ και μερικούς μήνες συνεργάζεται με το  Cosmorama , έκανε παρουσίαση των προγραμμάτων τόσο για τα οργανωμένα γκρουπ όσο και τους μεμονωμένους. Η Αβάνα, το Σινφουέγκος, το Τρινιδάτ και το Βαραδέρο, είναι αυτά που περιλαμβάνουν τα προγράμματα  του Cosmorama, ενώ στόχος είναι να περιλάβουν σταδιακά και σημαντικές τοποθεσίες στην ανατολική Κούβα που είναι και η λιγότερο ανεπτυγμένη τουριστικά. Όπως εξήγησε ο κ. Μπουζάνης, «το  Cosmorama  συνεργάζεται  στην Κούβα με Έλληνα ξεναγό, μόνιμο κάτοικο της χώρας, ο οποίος υποδέχεται γκρουπ και μεμονωμένους και φροντίζει για κάθε λεπτομέρεια. Για το 2020 το Cosmorama  εxει προγραμματίσει τουλάχιστον 13 εγγυημένες  αναχωρήσεις  για αυτούς που θα ήθελαν να επισκεφτούν την Κούβα με γκρουπ.

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, ευκαιρία για πολλούς να γνωρίσουν  τις τουριστικές πτυχές της Κούβας και σε άλλους να θυμηθούν  παλιότερα ταξίδια τους στο μαγικό αυτό νησί της Καραϊβικής.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί αύριο Παρασκευή στην Αθήνα στο  Polis Art Cafe, (Πεσματζόγλου 5) στις 7μμ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments