«Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα» Λάο Τσε

Πότε αρχίζει άραγε ένα ταξίδι; Μα φυσικά από τη στιγμή που αρχίζεις να το ονειρεύεσαι. Και ποια είναι τα “υλικά” για να ξεκινήσει κάποιος άνθρωπος να ονειρεύεται ένα ταξίδι; Οι εικόνες, οι ήχοι και οι διηγήσεις από ανθρώπους μυημένους σε διάφορες ταξιδιωτικές διαδρομές. Και μετά ένα μόνο βήμα, όπως είχε πει και ο Λάο Τσε.
Ένα τέτοιο πρώτο βήμα έγινε χθες σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama δημιούργησε πρόσφατα μια νέα δράση με τον τίτλο ” Café Voyage”. Όπως μας είπε o εκ των ιδιοκτητών του Cosmorama Παναγιώτης Ηλιάδης:
“Το Café Voyage είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Cosmorama, σε συνεργασία με το Polis Art Café το οποίο βρίσκεται στο Αίθριο της Στοάς Βιβλίου στην Αθήνα, και έχει σκοπό να παρουσιάσει την κουλτούρα διαφόρων προορισμών τους οποίους γνωρίζουμε πολύ καλά, με άξονα πάντα τον ταξιδιωτικό τομέα. Προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψουμε. Ξεκινήσαμε από την Αθήνα, συνεχίζουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο μέλλον θα συνεχιστούν αυτές οι δράσεις παράλληλα και στις δύο πόλεις, με συχνότητα μια φορά το μήνα. Απευθυνόμαστε αρχικά σε πελάτες μας αλλά και όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στο μέλλον μαζί μας, ενώ με μεγάλη μας χαρά θα ενημερώναμε και ταξιδιωτικούς πράκτορες που θα επιθυμούσαν να γνωρίσουν διάφορους προορισμούς τους οποίους προωθούν. Η επόμενη παρουσίασή μας μέσα στο Μάρτιο θα περιλαμβάνει δύο εκπληκτικούς προορισμούς, την Περσία και το Ουζμπεκιστάν. Οι εκδηλώσεις μας είναι ανοιχτές σε όλους, αλλά θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμού των χώρων που συναντιόμαστε. Αν φυσικά δούμε ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον τότε θα αναζητήσουμε ακόμη μεγαλύτερους χώρους”.
Το χθεσινό νοητό ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό καφέ της Θεσσαλονίκης σε συνέχεια της πρώτης παρουσίασης που προηγήθηκε στην Αθήνα. Προορισμοί οι δύο μοναδικές χώρες της Ασίας, η Ιαπωνία και η Κίνα, με πλοηγούς τον Παναγιώτη Ηλιάδη αλλά και τον Σωτήρη Γρανιτσιώτη. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τις ταξιδιωτικές διαδρομές από το Χαρμπίν της Μαντσουρίας ώς το Κουμίνγκ και το Θιβέτ, κι από το Πεκίνο και τη Σαγκάη ως τις απομονωμένες φυλές της νοτιοδυτικής Κίνας και το θρυλικό Γιαν Τσε, μαζί με το Τόκιο και τις άλλες περιοχές της Ιαπωνίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments