Ένα ακόμη άλμα έκανε η Θεσσαλονίκη ως συνεδριακός προορισμός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής  Ένωση Συνεδρίων,  το 2019 κατέλαβε την 39η θέση στην Ευρώπη και 70η στον κόσμο, ανάμεσα στις πόλεις που διοργάνωσαν τα περισσότερα συνέδρια. Μόλις πριν μερικά χρόνια ήταν στην 210η θέση.

Πως συνέβη αυτό; Τι κέρδισε η πόλη; Τι έχασε η Θεσσαλονίκη  λόγω κορωνοϊού στον συνεδριακό τουρισμό και πότε θα το ανακτήσει; Τι πρέπει να κάνει για να πάρει περισσότερα συνέδρια;

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με την Ελένη Σωτηρίου, διευθύντρια του Thessaloniki Convention Bureau, ενός φορέα που το 2014 ίδρυσαν ιδιώτες στη Θεσσαλονίκη και απογείωσαν συνεδριακά την πόλη.

Το Thessaloniki Convention Bureau, είναι αυτό που προωθεί τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό,  διεκδικεί συνέδρια για λογαριασμό της πόλης και εκπαιδεύει τα μέλη του (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες κλπ) στις τελευταίες εξελίξεις αυτής της παγκόσμιας βιομηχανίας, που αποτελεί από τις πιο προσοδοφόρες στον τουρισμό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments