Παρά  τους περιορισμούς  της πανδημίας ο Δήμος Αριστοτέλη συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια του να καθιερώσει την περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής  ως έναν πρώτης  γραμμής περιπατητικό  προορισμό και άλλων δραστηριοτήτων που έχουν σχέση  με την φύση.

Αυτή τη βδομάδα γίνονται μια σειρά από δράσεις στην περιοχή, όπως πιστοποίηση οδηγών βουνού από γερμανική εταιρεία, fam trip  Ευρωπαίων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που ασχολούνται με τον περιπατητικό τουρισμό, ενώ την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του νέου οδηγού  trekking  της περιοχής.

Στην Ανατολική Χαλκιδική  έχουν ήδη δημιουργηθεί 16 περιπατητικές διαδρομές που προσελκύουν τουρίστες  από τη Δυτική Ευρώπη κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Για το θέμα συζητάμε  με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο ο οποίος έχει ψηλά στην ατζέντα του την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.   Πότε θα πιστοποιηθούν οι διαδρομές; Πως θα προβληθούν στο εξωτερικό; Σε ποιες αγορές στοχεύει η περιοχή; Τι γίνεται με το μουσείο Αλέξη Ζορμπά;

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments