Ογδόντα χρόνια συμπληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τις ηρωικές  μάχες των Οχυρών στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα κατά την εισβολή των Γερμανών.   Ογδόντα χρόνια μετά,  τα περισσότερα από τα 21 οχυρά της Γραμμής Μεταξά, που αναπτύχθηκαν σε τέσσερις νομούς της Μακεδονίας και Θράκης, παραμένουν αναξιοποίητα, εγκαταλελειμμένα και βανδαλισμένα.  Σε μια άλλη χώρα που ξέρει να τιμά και να αξιοποιεί τον ιστορικό της πλούτο, θα είχαν αξιοποιηθεί πλήρως και θα προσέλκυαν χιλιάδες επισκέπτες προφέροντας εισόδημα και θέσεις εργασίας σε μια παραμεθόρια περιοχή.

Μια ομάδα νέων ανθρώπων από την περιοχή δημιούργησαν την  Κοιν.Σ.Επ. «Άγκιστρο Δράση» και πασχίζουν τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσουν τα τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια, να ενημερώσουν αρμοδίους για την τουριστική αξιοποίηση των οχυρών, να κινητοποιήσουν την ντόπια κοινωνία.

Για το θέμα συζητάμε με τον Παναγιώτη Σαββίδη μέλος της Κοιν.Σ.Επ. «Άγκιστρο Δράση». Που βρίσκεται η αξιοποίηση των οχυρών; Τι δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα; Τι άλλο προσφέρει η περιοχή μια από το όμορφες  στη χώρα μας;

 

 

 

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments