Την έχουν αποκαλέσει Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης και Ριβιέρα του Θερμαΐκού. Είναι η περιοχή στις ακτές του Θερμαΐκού, απέναντι από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονικείς. Πριν πολλές δεκαετίες ήταν το αγαπημένο μέρος των Θεσσαλονικέων που πήγαιναν εκεί με τα καραβάκια. Ξεκινούσαν κάθε ώρα από το Λευκό Πύργο, με προορισμό την Περαία, το Μπαξέ Τσιφλίκι και την Αγία Τριάδα. Όταν οι Θεσσαλονικείς ανακάλυψαν τη Χαλκιδική, εγκατέλειψαν τις ακτές του Θερμαΐκού για να επιστρέψουν και πάλι με την οικονομική κρίση.
Σε μια άλλη χωρά θα ήταν ένας πρώτης γραμμής τουριστικός προορισμός με αναβαθμισμένες υποδομές και αισθητική, καθώς έχει έτοιμη πελατεία, τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο μετά από δεκαετίες άναρχης ανάπτυξης λείπουν πολλά, κυρίως σε υποδομές, οργάνωση και τάξη, που κρατούν χαμηλά την υπεραξία της περιοχής.
Όλα αυτά τα προβλήματα θέλει να βάλει σε μια τάξη ο νέος Δήμαρχος Θερμαΐκού Θοδωρής Τζέκος, ένας νέος άνθρωπος με όραμα, ιδέες και… υπομονή.
Θέλει να κάνει την κατ΄εξοχήν τουριστική περιοχή του προορισμό όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά και όλο το χρόνο. Να προσελκύσει τουρίστες όχι μόνο αυτούς που η Χαλκιδική τους πέφτει μακρυά αλλά και επισκέπτες υψηλότερου μπάτζετ. Να αναπτύξει και άλλες μορφές τουρισμού, να εκμεταλλευτεί κάθε τουριστική πτυχή της περιοχής πέρα από το “ήλιος και θάλασσα”. Ήδη ανέθεσε σε εταιρεία την εκπόνηση ενός σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση της του Δήμου Θερμαΐκού που εκτός από τις περιοχές που αναφέραμε είναι επίσης η Μηχανιώνα, το Αγγελοχώρι, η Επανομή με τον Ποταμό και το Φανάρι και τόσα άλλα.
Πως θα πάρει η Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης καλύτερη θέση στον τουριστικό χάρτη είναι το θέμα της συζήτησης που είχαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Θερμαΐκού Θοδωρής Τζέκο…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments