Η επόμενη πρόκληση στον τουρισμό μετά την πανδημία θα είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μαζί με τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών που ψάχνουν πιο πράσινα ταξίδια. Θα μπορούσε η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας να ανταποκριθεί στην καινούρια πραγματικότητα;
Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας ως προορισμός απαιτεί καινούριο όραμα και εξελιγμένη στρατηγική αειφόρου τουρισμού. Ήδη η πόλη της Αθήνας αλλά και ο ΕΟΤ έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με το Global Sustainable Tourism Council, που θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης στο τομέα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ecotourism Greece (μέλος του GSTC), με την υποστήριξη του Green Guide για τουριστικές επιχειρήσεις, διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο 19 και 20 Φεβρουαρίου, το Go Green! Hotel Webinar. Το σεμινάριο θα καλύψει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αειφόρο τουρισμό και θα εξηγήσει με απλοποιημένο τρόπο όλες τις αρχές του αειφόρου τουρισμού σύμφωνα με το Global Sustainable Tourism Council (GSTC), μαζί με παραδείγματα καλών πρακτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στόχος είναι να ενδυναμώσει τον ξενοδόχο, τις τουριστικές αρχές και τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου, να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στον αειφόρο τουρισμό και να μάθουν τι εργαλεία, πιστοποιήσεις και σχετικοί φορείς υπάρχουν στη διεθνή αγορά. Το webinar θα ανακαλύψει εναλλακτικούς τρόπους marketing των τουριστικών επιχειρήσεων με μία πράσινη, βιώσιμη προσέγγιση, μαζί με συγκεκριμένες συμβουλές προώθησης στις διαδικτυακές πλατφόρμες σαν τη booking.com και το TripAdvisor.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.green-guide.gr/seminars/?fbclid=IwAR2Wufk3oAit5gW-dHsyTpe9iVqs42w8rg3URbmjeipCM2SqRT-CFC89Fg8

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments