Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η εσπερίδα που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, το δραστήριο Marketing Club Greece. Θέμα της ημερίδας ήταν: “DESTINATION MARKETING – Making Tourism Stronger” και σ΄ αυτήν κατέθεσαν τις απόψεις και την εμπειρία τους κατά σειρά:
– Ο Πρόδρομος Μοναστηρίδης – Διευθυντής του Τμήματος Marketing και Χορηγιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Thessaloniki Convention Bureau
– Η Σύλβια – Ιωάννα Κουμεντάκη, Συν-ιδρύτρια Chef stories, Gastronomy Events’ specialist and Consultant
– Η Ιωάννα Δρέττα , Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece
– Η Αλεξία Παναγιωτοπούλου, Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων
– Και ο Χρήστος Τζούτης Outdoor Photographer & Founder of Lamda3

Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα όπως για την πολιτιστική μας κληρονομιά και την μάλλον αδύναμη συνεισφορά της στο τουριστικό αποτέλεσμα της χώρας μας, για τον ρόλο της γαστρονομίας στο τουριστικό προϊόν, για την τουριστική προβολή και προώθηση των προορισμών που στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται στη χώρα μας με όρους πολιτικάντικους και όχι με τεχνοκρατική αντίληψη και άρα πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Ενδιαφέρον προκάλεσε το παράδειγμα της Αθήνας για την τουριστική της ανάπτυξη που αναφέρθηκε από την Αλεξία Παναγιωτοπούλου. Όπως είπε η Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, η συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου που προωθεί την Αθήνα στο εξωτερικό, αποτελείται από τριάντα στελέχη που δεν αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει η δημοτική αρχή. Ούτε ο προγραμματισμός που είναι μακρόπνοος. Λειτουργεί με όρους συγχρόνους και τεχνοκρατικούς, όσο επιτρέπει η γραφειοκρατία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς βρίσκεται παντού και εμποδίζει τις προσπάθειες. Επίσης συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα σε από κοινού προσπάθειες για την τουριστική προώθηση της ελληνικής πρωτεύουσας.
Στην συνέχεια αναπτύχθηκε ένας πολύ ζωηρός διάλογος μεταξύ των ομιλητών και του κοινού που γέμισε την αίθουσα και διψούσε για περαιτέρω ενημέρωση.
Ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση, όχι μόνο γιατί ήταν εξαιρετικοί οι Ομιλητές, αλλά και γιατί έλειπαν από αυτήν οι πολιτικοί που σε άλλες περιπτώσεις καθυστερούν το πρόγραμμα παραθέτοντας τα δικά τους αφήγημα για την τουριστική ανάπτυξη, που μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα, και κάνουν τον κόσμο να βαριέται αφόρητα, ενώ ομιλητές και κοινό νιώθουν πιο άνετα να εκθέσουν τις απόψεις τους.
Η εσπερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Marketing Club Greece Τσαμπίκου Κοκκάρη, καθώς επίσης του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου, του Προέδρου του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννη Ασλάνη και της Προέδρου του Σύλλογο Αποφοίτων Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Μιταφτσή καθώς η εσπερίδα διοργανώθηκε με την συνεργασία των παραπάνω φορέων.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπαλής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments