Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Μια εξαιρετική ημερίδα διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT, δηλαδή το τριτοβάθμιο κομμάτι του Αμερικανικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης. Ήταν στα πλαίσια του συνεδρίου με τίτλο Tourism of Tomorrow που κάθε χρόνο διοργανώνει το ACT και κάθε χρόνο είναι to the point.
Το φετινό είχε τίτλο «Τουρισμός & Τεχνητή Νοημοσύνη: Επανασχεδιάζοντας το μέλλον του κλάδου». Μίλησαν εξαιρετικοί στον τομέα τους ομιλητές ωστόσο ήταν δύσκολο να τους καταλάβουμε, και να κατανοήσουμε τον καινούργιο κόσμο που έρχεται, λόγω των νέων όρων που χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς.
Κρατάμε αυτό που τονίστηκε, ότι δηλαδή ο όρος τεχνητή νοημοσύνη δεν περιγράφει την πραγματικότητα άλλα ο σωστός όρος είναι τεχνητή ευφυΐα.
-Ότι είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της επανάστασης που θα αλλάξει τον κόσμο και τη ζωή μας ελπίζοντας προς το καλύτερο ωστόσο προς το παρόν κυριαρχεί αβεβαιότητα και πολλοί φοβούνται αλλαγές προς το χειρότερο.
– θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας που πρέπει να γίνει με όρους ηθικής.
-Στον τουρισμό θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσωποποιήσουν το προϊόν που προσφέρουν, θα βοηθήσει τους υποψήφιους ταξιδιώτες να βρουν τον προορισμό που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα τους, άλλα θα χάσουν την γοητεία του άγνωστου και απρόβλεπτου, και θα γίνουν πολλά άλλα στο απροσδιόριστο μέλλον.
Εκείνο που έγινε απολύτως κατανοητό είναι πως από εδώ και πέρα η τεχνητή νοημοσύνη ή ευφυΐα θα μας απασχολεί κάθε μέρα.

Στο συνέδριο, μίλησαν οι:

Παντελής Ι. Καπλάνογλου: Adjunct Professor στο τμήμα Computer Science του ACT, Chief AI Officer στην εταιρία Arx.Net
– Δημήτρης Δημητριάδης: Chief Innovation Officer, The Future Cats
– Δημήτριος Γεωργίου: Senior Consultant, Deloitte
– Roman Sarbash: Head of Innovation & Technology, Domes Resorts
– Μάρκος Γιαννησόπουλος: Area Manager, EMEA Lodging Team, Expedia Group
– Θοδωρής Παπανέστορος: Executive Director of Institutional Marketing & PK-12 Enrollment, Anatolia College
Συντόνισε ο Ανέστης Αναστασίου, Συντονιστής Προγραμμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT ενώ το κλείσιμο της ημερίδας έκανε ο Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Chair, Business School του ACT
Θερμά συγχαρητήρια στους δυο και την ομάδα τους για το εξαιρετικό συνέδριο. Μπορεί να μην καταλάβαμε πολλά, πήραμε όμως ισχυρά ερεθίσματα να ενημερωθούμε περισσότερο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments