Είναι αλήθεια ότι η Θεσσαλονίκη σε θέματα συνεδρίων τα πάει καλά τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ίδρυση πριν από τριάμισι χρόνια του γραφείου διεκδίκησης συνεδρίων (TCB), ενός φορέα που προσπαθεί να ξαναβάλει την πόλη στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη έφερε ήδη αποτελέσματα. Το TCB είναι ένας οργανισμός που ίδρυσαν στη Θεσσαλονίκη ιδιώτες για να καλύψουν το κενό που υπήρχε στην πόλη. Στα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, κατάφερε να πατήσει γερά στα πόδια του να αναγνωριστεί ως ένας σημαντικός φορέας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης να κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Τώρα στη δεύτερη τριετία ετοιμάζεται να κάνει ένα ποιοτικό και ποσοτικό άλμα. Δηλαδή να κάνει πιο αναγνωρίσιμη την Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό, να αυξήσει τα μέλη του, να κινητοποιήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης κα εν τέλει να διεκδικήσει περισσότερα και μεγαλύτερά συνέδρια.

Χθες βράδυ στο ξενοδοχείο The Met η νέα διοίκηση του TCB, διοργάνωσε την πρώτη της εκδήλωση από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πριν μερικές εβδομάδες. Στην εκδήλωση κάλεσε τα μέλη του αλλά και εκπροσώπους επιχειρήσεων που θα ήθελαν να γίνουν μέλη προκειμένου να τους ενημερώσει για τα νέα πλάνα δράσης και λειτουργίας του TCB.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούσαν η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή ο πρόεδρος Γιάννης Ασλάνης, η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Σιδηροπούλου, η γενική γραμματέας Βίκυ Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Karl Chehab τα μέλη Σπύρος Πέγκας και Πρόδρομος Μοναστηρίδης και η διευθύντρια Έφη Κουδελή. Ο καθένας αναφέρθηκε σε θέματα ευθύνης του καθώς κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου ανέλαβε ένα κομμάτι του έργου προκειμένου το TCB να κάνει αυτό το άλμα που προαναφέραμε.

Όπως είπε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο πρόεδρος Γιάννης Ασλάνης, “στόχος και επιδίωξη μας είναι να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό. Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητική κριτική όχι όμως σε στείρες αντιπαραθέσεις. Ο σύνεδρος ξοδεύει στην πόλη τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τον μεσώ τουρίστα και δίνει αυτά τα χρήματα σε πάνω από 40 διαφορετικά επαγγέλματα. Στόχος μας είναι να κάνουμε μέλη μας όλους αυτούς τους επαγγελματίες που έχουν οφέλη από τη διοργάνωση συνεδρίων στην πόλη. Ο προϋπολογισμός μας είναι μόλις 70 χιλιάδες ευρώ που προκύπτουν από τις συνδρομές των μελών μας. Αν τα μέλη γίνουν περισσότερα, τότε το TCB θα δυναμώσει περισσότερο, θα αποκτήσει περισσότερα στελέχη (τώρα έχει μόλις δυο) που θα μπορέσουν να φέρουν στην πόλη περισσότερα συνέδρια και να την κάνουν πιο αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό”.

Ο κ. Ασλάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προηγούμενη διοίκηση και στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να καθιερώσει το TCB ως έναν σημαντικό φορέα της πόλης .

Η αντιπρόεδρος Ειρήνη Σιδηροπούλου είπε πως “στόχος του TCB είναι να γίνονται δυο διεκδικήσεις συνεδρίων το μήνα από μια ομάδα διεκδικήσεων την οποία αποτελούν μέλη του TCB που ασχολούνται αποκλειστικά με την διοργάνωση συνεδρίων”.

Επίσης είπε πως ξεκίνησαν επαφές με σχετικούς φορείς και γραφεία διοργάνωσης συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων του εξωτερικού και του εσωτερικού. Στόχος μας είπε η κα Σιδηροπούλου είναι να διοργανώνουμε τέσσερα ταξίδια εξοικείωσης (Fam trips) το χρόνο από αγορές στόχους του εξωτερικού και αποκάλυψε πως το πρώτο Fam trip θα γίνει τον Οκτώβριο όταν και θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι γραφείων διοργάνωσης συνεδρίων από την Πολωνία.

Ο Σπύρος Πέγκας αντιδήμαρχος τουρισμού και μέλος του ΔΣ του TCB αναφέρθηκε στην σύνδεση του με την Διπλωματία των Πόλεων που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τις κοινές δράσεις μεταξύ τους.

Τα μέλη του TCB από 18 που ήταν αρχικά έφτασαν τα 41 ωστόσο πρέπει να γίνουν περισσότερα προκειμένου αυτός ο πολύ αποτελεσματικός οργανισμός να αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες. Αυτοί που είναι μέλη κερδίζουν από αυτό καθώς έχουν έγκαιρη πληροφόρηση για κάθε συνέδριο που θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη ωστόσο όλοι θα πρέπει να καταλάβουν πως πρωτίστως είναι καθήκον να είσαι μέλος του TCB για να αναδειχτεί η πόλη. Αν η πόλη πάει καλά τουριστικά, θα πάνε όλοι καλά.

Τέλος η γενική γραμματέας Βίκυ Παπαδημητρίου και τα άλλα μελί του ΔΣ αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα Ambassador που θα ξεκινήσει οσονούπω με στόχο να κινητοποιήσει την μεγάλη ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης να διεκδικήσει συνέδρια για την Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων ανάμεσα στους παρευρισκομένους.

Φεύγοντας από εκεί ένιωθες μάλλον χαρούμενος καθώς το διοικητικό συμβούλιο έπεισε ότι έχει πάθος και όραμα να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό, έχει σχέδιο και πλάνο να φέρει συνέδρια στην πόλη και έχει τη δύναμη να πείσει φορείς και ιδιώτες να βοηθήσουν την προσπάθεια για το καλό της Θεσσαλονίκης.

Στα θετικά είναι η βοήθεια της Aegean και μάλιστα με τον πιο ενεργό τρόπο καθώς η διευθύντρια του γραφείου Βορείου Ελλάδος της εταιρείας είναι η αντιπρόεδρος του TCB. Η Aegean βοηθάει κάθε σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την τουριστική προβολή και προώθηση της χώρας και χωρίς την δική της συνδρομή πολλά πράγματα δεν θα είχαν γίνει. Ωστόσο το κάνει όταν διαπιστώνει ότι η προσπάθεια έχει προοπτική και γίνεται με όρους σοβαρότητας και επαγγελματισμού. Προφανώς αυτό το έχει δει στο TCB γι΄αυτό και ο ρόλος της είναι πολύ ενεργός.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments