Την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Νοεμβρίου, στην Πιερία, θα πραγματοποιηθεί το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνδιοργανώνεται από την Ι. Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το Συνέδριο έχει Διορθόδοξο χαρακτήρα με συνέδρους- προσκεκλημένους και συμμετέχοντες από τον εκκλησιαστικό και πανεπιστημιακό χώρο των ομοδόξων Κρατών Ρωσίας, Βουλγαρίας Αλβανίας, Ρουμανίας Ουκρανίας Σερβίας κ.λ.π., αλλά και στελέχη του Τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενους Τουριστικούς Πράκτορες, δημοσιογράφους του εκκλησιαστικού, τουριστικού, εκπαιδευτικού και ελεύθερου ρεπορτάζ.
Οι στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών μνημείων, τόπων, περιοχών, προσκυνημάτων και κειμηλίων, η προσέλκυση και ανάπτυξη των προσκυνημάτων και ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπως προβάλλεται δια των προσκυνηματικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών των θρησκευτικών μνημείων.
Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις είναι από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές των ειδικών – εναλλακτικών μορφών Τουρισμού με συνεχώς, κατ’ έτος, αυξανόμενη τάση και στην Πατρίδα μας και παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες στην περαιτέρω συστηματική ανάπτυξη και προβολή και στον τομέα αυτό. Μπορεί και ήδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του λεγομένου Προσκυνηματικού – Θρησκευτικού Τουρισμού με τη σωστή προβολή των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Εκκλησιών της, τις σπάνιες εικόνες και τοιχογραφίες της, τα μοναστήρια, τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά προϊόντα και γενικά την αξιοθαύμαστη θρησκευτική της υποδομή που αποτελεί ένα μνημείο της Ορθοδοξίας αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας παραδόσεως και κληρονομιάς.
Στην κατεύθυνση αυτή ως συνέχεια του Α´ Πανελλήνιου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, το 2009, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας διοργανώνουν το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού με θέμα «Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας».
Ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο Συνέδριο και για τις δραστηριότητες αυτές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα:http://www.imkitrous.gr
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, το διήμερο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου-Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments