Διμερές Συνέδριο για την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ του Πεκίνου, της Νίνγκπο και της Ελλάδας με τίτλο «Pearls of the Grand Canal: Charming Beijing and Ningbo» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου του Πεκίνου, το Γραφείο Πολιτισμού, Τουρισμού και Προβολής του Δήμου της Νίνγκπο, τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Πάνω από 100 σύνδεσμοι της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ταξιδιωτικοί πράκτορες και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. παρευρέθηκαν στο συνέδριο.
Ο Πρέσβης Xiao Junzheng επισήμανε στην ομιλία του ότι τα τελευταία τρία χρόνια, οι ανταλλαγές προσωπικού μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας και η τουριστική συνεργασία έχουν επηρεαστεί από την πανδημία κορονοϊού. Καθώς η κινεζική κυβέρνηση βελτιστοποιεί και προσαρμόζει τις πολιτικές πρόληψης και ελέγχου, οι Κινέζοι τουρίστες σταδιακά «επιστρέφουν».
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Άνοιξης φέτος, τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων τουριστών αυξήθηκαν κατά 640% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα δεδόμενα αυτά δείχνουν την ισχυρή δυναμική στην οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και την ισχυρή τάση στην «επιστροφή» των Κινέζων τουριστών. Η Κίνα διαθέτει μια τεράστια έκταση, πλούσια φυσικά και πολιτιστικά τοπία, βαθιά ιστορία και πλούσιο πολιτισμό, ταχεία ανάπτυξη και ατμόσφαιρα πλούσια σε συγχρονισμό, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Το Πεκίνο και η Νίνγκπο είναι δύο σημαντικές τουριστικές πόλεις στην Κίνα και υποδέχονται περισσότερους Έλληνες και Ευρωπαίους τουρίστες.
Ο Πρέσβης Xiao Junzheng είπε ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Κινέζους τουρίστες, το γεγονός που θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και σημεία ανάπτυξης για την τουριστική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας. Η εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας αγορά που διαθέτει η Κίνα με τεράστια αγοραστική δύναμη, θα προσφέρει στην Ελλάδα ευρύτερες αγοραστικές ευκαιρίες.
Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μοιράστηκε την αναφορά ανάλυσης δεδομένων για είσοδο και έξοδο μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας. Είπε ότι η Κίνα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Αθήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2019, οι τουρίστες από την Κίνα αριθμούνται 200.000, το ποσοστό των οποίων για λόγο αναψυχής είναι 81%. Για να προσελκύσει περισσότερους Κινέζους τουρίστες, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δημιούργησε την ιστοσελίδα στα κινέζικα, τακτοποίησε τις πινακίδες στα κινέζικα και προσέλαβε το κινεζόφωνο προσωπικό. Στο μέλλον, θα παρέχει περισσότερες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους Κινέζους τουρίστες.
Με επικεφαλής τον Όμιλο Τουρισμού της Κίνας πολλές τουριστικές εταιρείες από την Κίνα πραγματοποίησαν ελεύθερη συζήτηση μαζί τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Ελλάδα. Υπήρχαν επίσης έκθεση φωτογραφιών τουρισμού από το Πεκίνο και τη Νίνγκπο, και δραστηριότητες γνωριμίας με τον κινεζικό πολιτισμό, τις οποίες καλωσόρισαν οι φίλοι από διάφορους κλάδους της Ελλάδας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments