Ολοήμερο συνέδριο με θέμα “Μουσεία και Τουρισμός: Μια Σχέση σε Εξέλιξη” θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη. Το διοργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το British Council και η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, θα συζητήσουν πως μπορούν τα Μουσεία να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να διαμορφώσουν ισχυρότερες συνέργιες με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις τουριστικές ενώσεις/σωματεία και άλλες ομάδες ενδιαφερομένων, προκειμένου να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μετά τις κυρίως ομιλίες, θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια αποκλειστικά για επαγγελματίες του πολιτισμού και του τουρισμού. Οι διεθνείς ομιλητές θα διοργανώσουν τα εργαστήρια σε συνεργασία με τους ειδικούς σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού στην Ελλάδα (Ivor Ambrose, διευθύνων σύμβουλος ΕΝΑΤ – Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Προσβάσιμο Τουρισμό, Σοφία Αντωνιάδου, συν-ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος, Discover Greek Culture και Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, Chief Operating Officer και υπεύθυνη Έργων, PostScriptum Ltd). Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα και δε θα υπάρχει μετάφραση.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, το συνέδριο θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής (09:00-16:30), σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, το British Council, την Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά.

Το Πρόγραμμα του συνεδρίου:
9:30 – Προσέλευση
10:00-10:30 – Χαιρετισμοί
10:30-11:10 – Francesco Manacorda, Artistic Director, Tate Liverpool, “Από το Κοινό στις Κοινότητες: Κινητοποιώντας τους Επισκέπτες των Μουσείων”
11:10-11:50 – Rosemarie Reyes, Partner, Roseworks Marketing, “Η Δημιουργία μιας Πολιτιστικής Εμπειρίας: Βελτιστοποίηση των Συνεργασιών για την Αύξηση του Τουρισμού”
11:50-12:30 – Jim Broughton, Head of International Engagement, The Natural History Museum, “Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η Διεθνής Διάστασή του”
12:30-13:10 – John A. Giurini, Assistant Director for Public Affairs, The J. Paul Getty Museum, “Μαθήματα Πολιτιστικού Τουρισμού”
13:10-14:00 – Διάλειμμα
14:00-15:00 – Συνάντηση Δικτύωσης
15:00-17:00 – Εργαστήρια

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments