Η πόλη της Αθήνας επιλέχθηκε από τους διοργανωτές του μεγαλύτερου ινδουιστικού συμποσίου στον κόσμο, Ram Katha, ως τόπος διεξαγωγής του. 1500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις ομιλίες του φημισμένου Ινδού ρήτορα Shri Morari Bapu.
Κεντρικό θέμα του Συμποσίου είναι η απαγγελία της Ραμαγιάνα, του αρχαιότερου Ινδικού έπους που γράφτηκε αρχικά στη σανσκριτική γλώσσα και πουσυγκρίνεται συχνά με την Ιλιάδα του Ομήρου. Ο Shri Morari Bapu απαγγέλει στο πλαίσιο των Συμποσίων Ram Katha για περισσότερα από πενήντα χρόνια σε όλο τον κόσμο, έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στο να συνδέει κοινότητες, θρησκείες, αιρέσεις και κάστες, για την προάσπιση της ειρήνης και της αρμονίας, τόσο στην Ινδία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην έναρξη του Συμποσίου το προηγούμενο Σάββατο, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρακολούθησε μέρος της τελετής έναρξης και συνομίλησε με τον φημισμένο ομιλητή και τους διοργανωτές κατά της διάρκεια του επίσημου δείπνου που ακολούθησε.
Το Ram Katha Athens πραγματοποιείται από το Σάββατο 23 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου. Επίσημος διοργανωτής είναι ο Λόρδος Popat του Harrow (House of Lords, Ηνωμένο Βασίλειο) σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Lady Sandhya Popat Foundation”.
Το Ram Katha Αthens έχει την επίσημη υποστήριξη της Πρεσβείας της Ινδίας και της Βρετανικής Πρεσβείας ενώ η γλώσσα της διοργάνωσης είναι η Iνδική (Hindi).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments