Τη φιλοξενία του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων-UFI (UFI European Conference) στη Θεσσαλονίκη στις 2 με 4 Ιουνίου του 2025 εξασφάλισε η ΔΕΘ-HELEXPO, εξέλιξη που αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο για τον εκθεσιακό οργανισμό όσο και για την πόλη. Μάλιστα, η UFI θα διοργανώσει εκείνες τις ημέρες για πρώτη φορά European Event Week με εκδηλώσεις για τη διεθνή εκθεσιακή βιομηχανία, στην οποία θα ενταχθεί το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο.
Η απόφαση της UFI να επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για τη σημαντική αυτή διοργάνωση ανακοινώθηκε σήμερα, στο φετινό Πανευρωπαϊκό Συνέδριό της στη Ζυρίχη, και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της κορυφαίας εκθεσιακής ένωσης στη ΔΕΘ-HELEXPO. Σηματοδοτεί δε την επάνοδο των μεγάλων εκθεσιακών οργανισμών στην πόλη και μάλιστα στη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της ΔΕΘ-HELEXPO (1925-2025). Να σημειωθεί πως η UFI ιδρύθηκε την ίδια χρονιά με τη ΔΕΘ-HELEXPO, το 1925, ξεκινώντας τη διεθνή της πορεία με πρώτα ιδρυτικά μέλη 20 ευρωπαϊκές, διεθνείς εμπορικές εκθέσεις. Έτσι, οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων θα ξεκινήσουν με αυτή την ευκαιρία από τη Θεσσαλονίκη.
Την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα και μάλιστα με μεγάλο ενθουσιασμό, παρουσίασε στη Ζυρίχη ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης (φώτο), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UFI.
Η ΔΕΘ-HELEXPO έχει φιλοξενήσει αντίστοιχες διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων το 1958, το 1972 και το 2008.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments