Το συνέδριο της Βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, Institute of Travel & Tourism (ITT) επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 26 χρόνια, και συγκεκριμένα για πρώτη φορά στη Χαλκιδική στο Πόρτο Καρράς.
Πρόκειται για πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, που στόχο είχε την ανάδειξη της περιοχής ως εξαιρετικό προορισμό ιδανικών διακοπών αλλά και συνεδριακού τουρισμού.
Σημειώνεται ότι μόλις πέρσι (2023) η βρετανική αγορά άνοιξε ευρέως για τη Χαλκιδική, με την έναρξη των πτήσεων της Jet2 Holidays και της EasyJet Holidays από τον Απρίλιο, ενώ την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το αντίστοιχο ετήσιο συνέδριο του ΙΤΤ, ήταν στην Αθήνα το 1997.
Ο Γ.Γ. ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε σχετικά: “Με ακόμα μία πρωτοβουλία του, ο ΕΟΤ φέρνει στην Ελλάδα ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Το συνέδριο του ΙΤΤ αποτελεί κορυφαίο γεγονός με ουσιαστική και συμβολική σημασία καθώς αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί και μπορεί να διαμορφώνει εξελίξεις στον τουρισμό. Η Βρετανία παραμένει μια από τις σημαντικότερες χώρες για τον τουρισμό μας και η διεξαγωγή του συνεδρίου δείχνει μεταξύ άλλων την εμπιστοσύνη της αγοράς στην Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ το γραφείο του ΕΟΤ στη Μ. Βρετανία, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλλαν στην επιτυχία του συνεδρίου”.
Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης ήταν, η προβολή της Χαλκιδικής σε στοχευμένο κοινό, δηλαδή στους επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας, όπως και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που διαχειρίζονται.
Το συνέδριο απασχόλησαν οι προοπτικές του κλάδου και τάσεις της αγοράς, η αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, η διαχείριση κλιματικών αλλαγών, στρατηγικός σχεδιασμός για προσέλκυση νέων ταλέντων στην τουριστική βιομηχανία.
Οι εργασίες του συνεδρίου πλαισιώθηκαν από εκδρομές και επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κουλτούρα, και την γαστρονομία, με την συμμετοχή τους σε στοχευμένες θεματικές εμπειρίες όπως οινογευσία τοπικών ποικιλιών, ελαιογευσία, γευσιγνωσία της ΠΟΠ ελιάς Χαλκιδικής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments